Εκπληξη: Οι Σέλτικς έστειλαν τον αρχηγό τους, Μάρκους Σμαρτ, στους Γκρίζλις

Μάρκους Σμαρτ

Εκπληξη: Οι Σέλτικς έστειλαν τον αρχηγό τους, Μάρκους Σμαρτ, στους Γκρίζλις

Χρήστος Τσάλτας 08:28 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Το mega trade που είχε ως πρωταγωνιστή τον Κρίσταπς Πορζίνγκις ολοκληρώθηκε, με τον Λετονό να μετακομίζει στη Βοστώνη και τους Σέλτικς να στέλνουν στο Μέμφις τον αρχηγο τους, Μάρκους Σμαρτ.

Έπειτα από το «ναυάγιο» με τους Κλίπερς, όσον αφορά την υπόθεση του μεγάλου trade που θα έστελνε τον Κρίσταπς Πορζίνγκις στη Βοστώνη, οι Σέλτικς «χτύπησαν» την πόρτα των Μέμφις Γκρίζλις. Και εκεί βρήκαν πρόσφορο έδαφος, προκειμένου να προχωρήσουν τις επαφές τους.

Το deal κατάφερε να κλείσει, με τον Τάιους Τζόουνς να μετακομίζει στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την πλευρά των Σέλτικς, που δεν έστειλαν τον Μάλκολμ Μπρόγκντον αλλά τον Μάρκους Σμαρτ. Σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλλές απορίες και άνοιξε κύκλο συζητήσεων για την επόμενη μέρα των Σέλτικς, η οποία θα είναι πολύ διαφορετική σε όλα τα επίπεδα.

Ο φυσικός αρχηγός της ομάδας, ο παίκτης που αγωνίστηκε στο TD Garden από την πρώτη μέρα της καριέρας του στο ΝΒΑ, το 2014 και έκλεισε 9 χρόνια στη Βοστώνη, κατακτώντας μεταξύ άλλων το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν για το 2022, θα μετακομίσει στο Μέμφις και τους Γκρίζλις, για να ενισχύσει σημαντικά με την εμπειρία του την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Τέιλορ Τζένκινς.

Ο απόφοιτος του Οκλαχόμα Στέιτ θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, κάπως διαφορετικό καθώς δεν θα φοράει τα πράσινα πλέον, αλλά θα είναι μέλος μιας ομάδας γεμάτη φιλοδοξίες που έχει σαν στόχο να κάνει τη διαφορά και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Έτσι, με την εξέλιξη αυτή οι δύο κορυφαίοι αμυντικοί του ΝΒΑ τα τελευταία 2 χρόνια, Μάρκους Σμαρτ και Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ, «ανταμώνουν» για πρώτη φορά, συνθέτοντας ένα δίδυμο πολύ υψηλού επιπέδου, που είναι ικανό να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει τις ισορροπίες στη Δύση.

Ο Σμαρτ αγωνίστηκε 581 παιχνίδια στην καριέρα του με τους Μπόστον Σέλτικς, μετρώντας 10,6 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 38,6% στα σουτ εντός πεδιάς, σε μια εξέλιξη που σημαίνει το τέλος μιας εποχής στη Βοστώνη, για έναν από τους παίκτες που αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τον κόσμο των «Κελτών».