Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν ο Ογκουστίν Ρούμπιτ της Μπάγερν Μονάχου

Ογκουστίν Ρούμπιτ, Μπάγερν

i

© euroleague.net

Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν ο Ογκουστίν Ρούμπιτ της Μπάγερν Μονάχου

Sportal newsroom 12:57 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 20.08.2024

Ο δυναμικός φόργουορντ της Μπάγερν και πρώην πάικτης του Ολυμπιακού, Ογκουστίν Ρούμπιτ, έκανε επέμβαση στον αχίλλειο και ο προπονητής του Αντρέα Τρινκέρι ενημέρωσε ότι «δεν θα αγωνιστεί ξανά για φέτος».

O Ογκουστίν Ρούμπιτ ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό το 2019, αγωνίστηκε μόνο μία σεζόν και δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαιτέρως. Από το 2001 όμως -κι ενώ είχε προηγηθεί μία σεζόν του στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις- βρίσκεται στη Γερμανία και φέτος πραγματοποιούσε μία εξαιρετική σεζόν με τη Μπάγερν Μονάχου, ώσπου μια άτυχη στιγμή ολοκλήρωσε πρόωρα το έργο του. 

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας (διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με κυπελλούχο τη Μπάγερν), στον αγώνα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου τραυματίστηκε και για να διορθωθεί το πρόβλημα που προέκυψε στον αχίλλειο τένοντά του χρειάστηκε ιατρική παρέμβαση μέσω χειρουργείου. 

Μπάγερν Μονάχου: Σοκ με Ρούμπιτ, έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

18:20 - 20.02.2023

Μπάγερν Μονάχου: Σοκ με Ρούμπιτ, έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε το κύπελλο Γερμανίας απέναντι της Όλντενμπουργκ με σκορ 90-78, αλλά οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να χαρούν γιατί ο Όγκουστιν Ρούμπιτ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός επ’ αόριστον.

Η σοβαρότητα της κατάστασή του είχε φανεί από τις πρώτες ώρες και ο general manager της βαυαρικής ομάδας, Μάρκο Πέσιτς, ήταν εξ αρχής θορυβημένος. Τώρα, ο προπονητής της Μπάγερν, Αντρέα Τρινκιέρι ενημέρωσε πως «η σεζόν τελείωσε για τον Ρούμπιτ» και δεν χρειάστηκε να προσθέσει κάτι άλλο. Κάλυψε τους πάντες!  

Επίσης, δεν είχε και όρεξη για πολλές κουβέντες, μιας και η ομάδα του, την Πέμπτη το βράδυ (23/2) έχασε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 25η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι που πίστευε ότι ελέγχει. Τελικά ο Λορέντζο Μπράουν και η ομάδα του «λαού» τον εκνεύρισαν και μαζί με την απογοήτευση από τα νέα για το… πόδι του Ογκουστίν Ρούμπιτ δεν είχε καμία διάθεση για πολλά πολλά… 

Παρεμπιπτόντως ο Ρούμπιτ φέτος είχε 10,9 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο στην Euroleague, ενώ είχε βραβευθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο.