El Mundo Deportivo: «725.000 ευρώ το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό»
i

© Intime

El Mundo Deportivo: «725.000 ευρώ το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό»

Sportal newsroom 14:20 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Euroleague, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo Deportivo.

Λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, Euroleague ανακοίνωσε την τιμωρία του Παναθηναϊκού, για παραβίαση του Financial Fair Play. Η ποινή ήταν αφαίρεση δύο νικών από τη φετινή βαθμολογία και πρόστιμο.

Το οποίο σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo» είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Euroleague δεν ανακοίνωσε το ποσό, αλλά το ισπανικό Μέσο υποστηρίζει πως αυτό φτάνει τις 725.000 ευρώ! 

Αφαίρεση 2 νικών και πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για παραβίαση του FFP
EUROLEAGUE

16:00 - 14.04.2023

Αφαίρεση 2 νικών και πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για παραβίαση του FFP

Η Euroleague με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την τιμωρία του Παναθηναϊκού, λόγω υπέρβασης της μετοχικής συνεισφοράς στο συνολικό μπάτζετ, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία διακανονισμού.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, το πρόστιμο θα αυξηθεί κατά 400.000 ευρώ, εφόσον δεν συμμορφωθεί ο Παναθηναϊκός με κάποια κριτήρια που του έχουν τεθεί.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Euroleague: 

«Ο Παναθηναϊκός και η Management Control Commission (MCC) έφτασαν σε συμβιβασμό που θα επιβάλει στον ελληνικό σύλλογο αθλητικές και οικονομικές ποινές σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 των EuroLeague Financial Stability and Fair Play Regulations, αλλά και του άρθρου 60 του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague. Οι αθλητικές ποινές περιλαμβάνουν την αφαίρεση δύο νικών από τη βαθμολογία της ομάδας τη φετινή σεζόν. 

Η Management Control Commission (MCC) είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που ελέγχει τις οικονομικές αποδόσεις των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους ισχύοντες κανονισμούς. 

Στην απόφαση της MCC αξιολογήθηκε θετικά η συνεργασία του συλλόγου κατά τη διάρκεια του ελέγχου. 

Η αθλητική ποινή της αφαίρεσης δύο νικών θα ισχύσει για τη βαθμολογία της σεζόν 2022-23 και δεν θα έχει καμία επίδραση σε κάποια αντίπαλη ομάδα ή στα ομαδικά και ατομικά στατιστικά ρεκόρ».