O Σενεγαλέζος Έλι ΕνΝτιαγιέ της Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται Ισπανός και από το 2025 θα παίζει στην Εθνική (vids)
i

Έλι ΕνΝτιαγιέ / © IMAGO

O Σενεγαλέζος Έλι ΕνΝτιαγιέ της Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται Ισπανός και από το 2025 θα παίζει στην Εθνική (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:32 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 13.10.2024

Στα 20 χρόνια του ο Έλι ΕνΝτιαγιέ έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του στην Ρεάλ Μαδρίτης, που επενδύει πάνω του, ενώ η ισπανική ομοσπονδία φρόντισε ο Σενεγαλέζος φόργουορντ να αποκτήσει ισπανική υπηκοότητα και από το 2025 θα είναι διαθέσιμος και στις υπηρεσίες της «φούρια ρόχα».

Αν υπάρχει ένας λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πήρε -ακόμα τουλάχιστον- παίκτη για να αντικαταστήσει τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, ο οποίος επέστρεψε στο NBA, αυτός (ο λόγος) έχει να κάνει με την παρουσία του Έλι ΕνΝτιαγιέ. Από πέρσι, ο νεαρός Σενεγαλέζος, γεννημένος στο Γκουεντιαβαγέ στις 26 Ιουνίου του 2004, είχε κάνει αίσθηση με το παιχνίδι του και είχε αρπάξει τις ευκαιρίες που του είχε δώσει ο κόουτς Τσους Ματέο.

Φέτος, στο ξεκίνημα της σεζόν και συγκεκριμένα στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, ήταν ένας από τους ουσιαστικούς λόγους που η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Παρτίζαν. Ο Έλι ΕνΝτιαγέ σε 25 λεπτά συμμετοχής, προσέφερε στη Βασίλισσα 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Μόνο που... πάνω του δεν έχουν επενδύσει μόνο οι Μαδριλένοι, αλλά και ολόκληρο το ισπανικό μπάσκετμπολ.

01:17 - 11.10.2024

Τα highlights από τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρτίζαν

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Παρτίζαν (93-86) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, τώρα που ο ΕνΝτιαγέ συγκεντρώνει πάνω του ολοένα και περισσότερα φώτα ενδιαφέροντος, θεώρησε πως ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα. «Τον προσεχή Ιούνιο», όταν ο νεαρός θα γίνει 21 ετων, «θα πολιτογραφηθεί ως Ισπανός», ενημέρωσε ο κόουτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Movista+.

Πόσο χρονών είναι τελικά το «φαινόμενο» της Μπαρτσελόνα; Ο Νταμπονέ συστήνεται ως 13χρονος, αλλά υπάρχουν... αμφιβολίες! (vids)
EUROLEAGUE

15:41 - 08.10.2024

Πόσο χρονών είναι τελικά το «φαινόμενο» της Μπαρτσελόνα; Ο Νταμπονέ συστήνεται ως 13χρονος, αλλά υπάρχουν... αμφιβολίες! (vids)

Ο Μοχάμεντ Νταμπονέ ανήκει στην Μπαρτσελόνα, οι Ισπανοί θέλουν να του δώσουν υπηκοότητα και ήδη το NBA ασχολείται μαζί του. Τα προσωπικά του έγγραφα αναφέρουν πως είναι γεννημένος στην Μπουργκίνα Φάσο το 2011, ενώ στο Τόγκο υπάρχει ένα αρχείο που τον αφορά και αποκαλύπτει πως είναι 16 ετών και όχι 13.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πράγμα που σημαίνει ότι «θα μπορεί να παίξει στην Εθνική ομάδα και μάλιστα, χωρίς να καταλαμβάνει θέση νατουραλιζέ. Δηλαδή, θα μπορεί να παίξει μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν», εξήγησε ο Σκαριόλο. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, αγωνίζεται στην «φούρια ρόχα» εδώ και χρόνια, αλλά ως ξένος. Καλύπτοντας αυτός τη μοναδική θέση νατουραλιζέ που έχουν στην διακριτική ευχέρεια οι εθνικής ομάδες να κάνουν. Όπως κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Τόμας Ουόκαπ. Για την Ισπανία όμως, στο Eurobasket του 2025 ο Λορέντζο Μπράουν σκοπεύει να λάβει μέρος και αυτό δεν θα επηρεάσει τον Έλι ΕνΝτιαγέ, ο οποίος θα κάνει και το ντεμπούτο του με το εθνόσημο της... νέας του πατρίδας.