Το Μαρούσι πήρε το «εισιτήριο» για το Final-4 της Elite League που πάει... Λιόσια!
i

©InTime

Το Μαρούσι πήρε το «εισιτήριο» για το Final-4 της Elite League που πάει... Λιόσια!

Χρήστος Τσάλτας 22:43 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:15 - 14.08.2024

Το Μαρούσι επικράτησε (77-62) του Κόροιβου Αμαλιάδας και προκρίθηκε στο Final-4 της Elite League που θα γίνει στα Λιόσια

Το Μαρούσι πήρε το τέταρτο εισιτήριο με τη νίκη του επί του Κόροιβου Αμαλιάδας στο ΚΓ Αγίου Θωμά με 77-62, για να κάνει κι αυτό με τη σειρά του το 3-2. Υπενθυμίζεται πως ήδη στο Final 4 της Elite League είχαν προκριθεί Ψυχικό και Πανερυθραϊκός.

Σύλληψη Έλληνα πρώην παράγοντα μπάσκετ στις ΗΠΑ για... κατασκοπεία!
ΜΠΑΣΚΕΤ

20:57 - 17.05.2023

Σύλληψη Έλληνα πρώην παράγοντα μπάσκετ στις ΗΠΑ για... κατασκοπεία!

O Δρ Νικόλαος Μπογονικολός που έχει διατελέσει πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ Ολυμπιάδα Πατρών συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση γιατί φέρεται ότι βοηθούσε τη Ρωσία να αποκτήσει τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης

Μαρούσι-Κόροιβος Αμαλιάδας 77-62

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ.-Μπακάλης-Χριστινάκης (Ντίνος).

Δεκάλεπτα: 17-13, 39-32, 58-49, 77-62.

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Κιούσης, Στασινός 17 (3), Θεοδώρου 9 (2), Ξύδας 3, Καψαλός 5, Καμαριανός 5 (1), Παπαγεωργόπουλος 2, Μιχαλούτσος 6, Σταυρακούκας 22 (3), Γουντς 8.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 13, Νοέας, Καμάρας 13 (2), Ερμείδης 8 (1), Σιδηροηλίας 2, Ιατρίδης 4, Μαστόρος 13 (3), Μίτροβιτς 5, Βύρλας 4.

Στο κλειστό των Λιοσίων το Final 4 της Elite League

Η Elite League μπαίνει σε ρυθμούς Final 4 όσον αφορά την άνοδο στην Basket League και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal το μεγάλο ραντεβού αναμένεται να λάβει χώρα στο κλειστό των Λιοσίων.

Η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα έφτασε. H Elite League κινείται σε ρυθμούς Final 4 από το οποίο θα προκύψουν οι δυο ομάδες που θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Basket League της σεζόν 2023-24. Στο μεγάλο ραντεβού θα βρίσκονται το Ψυχικό, ο Τρίτων, ο Πανερυθραϊκός και το Μαρούσι,το οποίο επικράτησε του Κόροιβου Αμαλιάδας στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ και έκλεισε θέση για το μεγάλο ραντεβού ανόδου.

Το μεγάλο ερώτημα σχετιζόταν με την έδρα του Final 4 καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες ανόδου. Οι αγώνες αυτοί αναμένεται να τραβήξουν όλα τα βλεμματα σε μια σεζόν γεμάτη σκληρές μάχες και έντονες στιγμές.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η έδρα για το μεγάλο ραντεβού έχει βρεθεί και θα είναι το κλειστό των Λιοσίων, μια έδρα που χρησιμοποιεί η ΑΕΚ, ενώ στα παιχνίδι εντός Αθηνών αποτελεί το σπίτι και της Εθνικής ομάδας.

Το γεγονός πως ο Ηρακλής δεν θα βρίσκεται στο Final 4 και οι 4 μονομαχπι θα είναι από τη Νότια Ελλάδα έπαιξε ρόλο στο να παρθεί αυτή η απόφαση από την ΕΟΚ, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού ανόδου σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μπασκετική έδρα, λόγω της παρουσίας της ΑΕΚ σε αυτό. Οι ιθύνοντες την Ένωση άλλωστε έχουν κάνει πολλές και σημαντικές κινήσεις προκειμένου να μεταμόρφωσαν το κλειστό σε μια σύγχρονη μπασκετική έδρα που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ένα γήπεδο που θα είναι σε θέση να διοργανώνει μεγάλα μπασκετικά ραντεβού.