Η Ελλάδα συμμετέχει με εννιά ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
i

©InTime

Η Ελλάδα συμμετέχει με εννιά ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Γιάννης Πάλλας 23:13 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 26.09.2024

Με την πρόκριση του Αμαρουσίου το ελληνικό μπάσκετ περνάει τα... σύνορα έχοντας εννιά ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις

Το Μαρούσι «σφράγισε» την πρόκριση του στους ομίλους του FIBA Europe Cup το βράδυ της Πέμπτης (26/9) στο κλειστό του Αγίου Θωμά με αντίπαλο την Πέγια και έγινε η ένατη ομάδα της Ελλάδας που συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναμφίβολα, πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ να εκπροσωπείται από εννιά ομάδες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Η Euroleague που αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εκπροσωπείται από τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό.

Στο Eurocup, υπάρχει η εκπροσώπηση από τον Άρη, όπως και την περσινή σεζόν. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στον β' όμιλο μαζί με Μπουργκ, Βενέτσια, Βαλένθια, Τσεντεβίτα, Τουρκ Τέλεκομ, Λιετκαμπέλις, Κλουζ, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Αμβούργο. Μάλιστα, οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκίνησαν με την αναμέτρηση στην Ιταλία κόντρα στη Βενέτσια, όπου ηττήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στο Basketball Champions League υπάρχουν τέσσερις ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ Betsson (Ρίγα, Βόννη, Μακάμπι Ραμάτ-Γκαν), ο Προμηθέας Πάτρας (Γαλατασαράι, Ράστα Βέχτα, Νίμπουρκ), το Περιστέρι Domino’s (Μούρθια, Μανίσασπορ, FMP) και ο Κολοσσός Ρόδου (Τενερίφη, Καρσίγιακα, Σεν Κεντέν).

Μια κατηγορία μόνος του ο Γιόκιτς στη συνέντευξη Τύπου των Νάγκετς: Οι δηλώσεις για την εθνική και τα... κοπλιμέντα (vids)
NBA

21:54 - 26.09.2024

Μια κατηγορία μόνος του ο Γιόκιτς στη συνέντευξη Τύπου των Νάγκετς: Οι δηλώσεις για την εθνική και τα... κοπλιμέντα (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς ξέρει πως να διασκεδάζει τους ακροατές του και στη συνέντευξη Τύπου των Ντένβερ Νάγκετς χάρισε απλόχερα θέαμα, ενώ δεν δίστασε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν τον ικανοποιεί περισσότερο μία διάκριση στο NBA ή με την εθνική ομάδα.

Τέλος, στο FIBA Europe Cup υπάρχει το Μαρούσι (Νόρκεπινγκ, Σαμπάχ και μία ακόμη ομάδα από προκριματικά) και ο ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε από τα προκριματικά του BCL και θα βρεθεί σε όμιλο μαζί με (Πόρτο, Λίμπουργκ, Ζολνόκι).