Ελπίζει σε ανατροπή με Λεσόρ ο Βενσάν Κολέ - Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό

Ματίας Λεσόρ

i

© Intime

Ελπίζει σε ανατροπή με Λεσόρ ο Βενσάν Κολέ - Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 19:28 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 14.08.2024

Ο Βενσάν Κολέ σε δηλώσεις του μετά τη φιλική νίκη της Γαλλίας επί της Ιαπωνίας αναφέρθηκε στον Ματίας Λεσόρ και την ελπίδα του να προλάβει το Μουντομπάσκετ της Ασίας.

Η Γαλλία επικράτησε της Ιαπωνίας με 88-70 σε φιλικό αγώνα που έγινε την Πέμπτη (17/8) στο Τόκιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Οι Γάλλοι, που ξεκούρασαν τον Νικολά Μπατούμ, είχαν κορυφαίο τον Ρούντι Γκομπέρ με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από 14 πόντους πέτυχαν οι Σιλβέιν Φρανσίσκο και Νάντο Ντε Κολό. 

Ο Εβάν Φουρνιέ, που κατέγραψε την 100ή συμμετοχή του στους «μπλε», πέτυχε 10 πόντους. Ο Μουστάφα Φαλ αγωνίστηκε 17:21 λεπτά και είχε 5 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/3 βολές και 4 ριμπάουντ. Για τη Γαλλία ήταν η έκτη νίκη της σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες. Επόμενο ματς προετοιμασίας είναι με αντίπαλο την Αυστραλία (20/8), επίσης στο Τόκιο, πριν πάνε στη Τζακάρτα της Ινδονησίας για τους αγώνες του ομίλου τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι σε Καναδά, Λετονία και Λίβανο.

Το ερώτημα που «καίει» και τον Παναθηναϊκό είναι αν στην αποστολή θα είναι ο Ματίας Λεσόρ. Ο νέος σέντερ των Πράσινων είναι σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμό του στον αστράγαλο. Αρχικά υπήρχε η ενημέρωση πως ο Γάλλος ψηλός δεν θα προλάβει τη διοργάνωση και άρα θα είναι στην προετοιμασία του Τριφυλλιού από το ξεκίνημά της, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, η αποθεραπεία του Λεσόρ πάει πολύ καλά και η οριστικά απόφαση θα παρθεί την τελευταία στιγμή. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «μπλε», Βενσάν Κολέ, μετά το τέλος του φιλικού με την Ιαπωνία.

«Περιμένουμε την επιστροφή του Ματίας Λεσόρ. Ελπίζω πως θα είναι μαζί μας, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός για την ισορροπία της ομάδας μας», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Προπονείται καλά και γίνεται όλο και καλύτερος».

Αν αυτό επιβεβαιωθεί και ο δυναμικός σέντερ ταξιδέψει στην Ινδονησία για το Μουντομπάσκετ, σημαίνει πως ο Εργκίν Αταμάν θα τον χάσει από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Ειδικά από τη στιγμή που η Γαλλία είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης (ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να φτάσει αρκετά μακρία.