Ένας Μπέικον ακόμα (για το πρώτο ημίχρονο)

Ένας Μπέικον ακόμα (για το πρώτο ημίχρονο)

Γιώργος Γαβριλάκης 00:15 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 20.08.2024

Επειδή η αρχή είναι το μισό του όλου, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν… κολαούζο για το πρώτο μέρος των παιχνιδιών. Στο δεύτερο τη δουλειά την κάνει ο Ντουέιν Μπέικον. Όχι όμως, αν έχουν γκρεμιστεί τα πάντα στα πρώτα 20 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός από την επανεκκίνηση του και μετά, πράξη που χρονικά οριοθετείται (ας πούμε…) από τις 3 Νοεμβρίου και τη νίκη επί της Μπασκόνια, δύο ματς έχασε χωρίς να τα διεκδικήσει καν. 

Το πρώτο ήταν στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Νοεμβρίου με τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Τότε οι «Πράσινοι» είχαν χάσει με 107-77 και έφυγαν από την Τουρκία προσπαθώντας να διαγράψουν μονομιάς αυτό που συνέβη εκεί.  

Στην ίδια χώρα και στην ίδια πόλη, ένα μήνα και πέντε μέρες μετά, καλούνται να κάνουν ξανά το ίδιο. Η Αναντολού Εφές δεν τους έδωσε το δικαίωμα να κινηθούν στον χώρο, ούτε καν να πειραματιστούν σε κάποιο επίπεδο. Νίκησαν κατά κράτος, προηγήθηκαν ακόμα και με 22 πόντους, πριν το τελικό 88-69. 

Αυτή βέβαια, ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα του Παναθηναϊκού. Και οι τρεις εκτός έδρας, χωρίς να υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τα αποτελέσματα, αλλά μόνο η πικρία που δεν κατακτήθηκε ένα από αυτά τα ματς. 

Φυσικά υπάρχει και ένας Α’ προβληματισμός για τις αμυντικές λειτουργίες, σημεία του παιχνιδιού, διαχείριση και επιλογές. Διαδικασία βέβαια που περνάνε όλες οι ομάδες είτε μετά από αξιόλογες νίκες, είτε έπειτα από σερί αποτυχίες. 

Ο Παναθηναϊκός πάντως, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό της Βαλένθια και τον Παναθηναϊκό της Βαρκελώνης, με την Εφές δεν είχε καμία τύχη και αυτό ξεκαθαρίστηκε από το πρώτο πεντάλεπτο κιόλας. 

Η μόνη ομοιότητα και στα τρία παιχνίδια ήταν η μέθοδος που δείχνει να έχει καθιερώσει ο Ντουέιν Μπέικον. Σε αυτά τα τρία… πρώτα ημίχρονα, ο Αμερικανός ήταν άφαντος. Προφανώς και δεν μπορεί να παίρνει πάνω του όλο το βάρος από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά είναι σαν να το κάνει επίτηδες -που προφανώς και δεν το κάνει. 

Δεν ξεκινάει ποτέ χαλαρός, αλλά σίγουρα ξεκινάει άστοχος. Κόντρα στην Εφές στο πρώτο μέρος είχε 0/6. Το ίδιο είχε και στη Βαλένθια. Ακριβώς το ίδιο! Στη Βαρκελώνη ξεκίνησε με 2/14 σουτ και στα τρία ματς τελείωσε το παιχνίδι ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Μάλιστα, στα δύο ματς της Ισπανίας έφθασε εξαιτίας του να διεκδικείται η νίκη. 

Στην Τουρκία όμως, το βράδυ της Παρασκευής (23/12) ο Ουίλ Κλάιμπερν (και ο Μπράιαν Ντάνστον) άφησαν τον Μπέικον να σκοράρει, αλλά όχι τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει…