Ικανοποιημένη η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας με τις αλλαγές στο καλεντάρι εν μέσω «παραθύρων»

Ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας

i

©Intime

Ικανοποιημένη η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας με τις αλλαγές στο καλεντάρι εν μέσω «παραθύρων»

Νίκος Καλαμπάκας 17:54 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας χαιρέτησε την απόφαση της FIBA και της Euroleague να πάρουν από κοινού την απόφαση να μην διεξάγονται παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας εν μέσω «παραθύρων» των εθνικών ομάδων.

Η Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA) αντέδρασε θετικά στην είδηση για την κοινή απόφαση FIBA και EuroLeague σχετικά με το καλεντάρι της επόμενης σεζόν.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, η ημερολογιακή διαμάχη ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Ένωσης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των αγώνων παραμένει υψηλός και θα πρέπει να μειωθεί.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Παικτών Ευρωλίγκας

«Η ELPA (Euroleague Player Αssociation) επικροτεί την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της EuroLeague Basketball και της FIBA για τo καλεντάρι των διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων τη σεζόν 2023-24.

Η πρόσφατη διαμάχη για το ημερολόγιο ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι παίκτες ίδρυσαν την Ένωση και εκτιμάται ότι η Euroleague Basketball και η FIBA μπόρεσαν εξαιτίας της να γεφυρώσουν κάποιες από τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα, το οποίο ήταν επίσης μακροχρόνιο αίτημα των παικτών.

Η ΕΛΠΑ επιθυμεί να υπενθυμίσει και στα δύο θεσμικά όργανα ότι η συμφωνία σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός αγώνων ανά σεζόν παραμένει πολύ υψηλός. Απαιτείται ένα σχέδιο για τον περιορισμό του μέγιστου αριθμού αγώνων που παίζονται κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και για τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες που εντάσσονται στις εθνικές ομάδες, τόσο εντός της σεζόν όσο και το καλοκαίρι.

Επιπλέον, η ασφάλιση της FIBA για τους παίκτες της εθνικής ομάδας πρέπει να διευρυνθεί και να αποσαφηνιστεί. Η Ένωση καλεί και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε αυτά τα σημαντικά θέματα, που δεν θα βοηθήσουν μόνο τους παίκτες αλλά και το μπάσκετ συνολικά.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Ένωση παραμένει προσηλωμένη στη συμμετοχή της στη διαδικασία και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παικτών για το καλό της ευρύτερης μπασκετικής κοινότητας».

Tags: