Εκλογές στην κόψη του ξυραφιού για Λιόλιο και Φασούλα!

Εκλογές στην κόψη του ξυραφιού για Λιόλιο και Φασούλα!

Sportal newsroom 16:48 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 10.09.2024

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με τους Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα να δίνουν «μάχη» ψήφο-ψήφο

Οι εκλογές της ΕΟΚ είναι προ των πυλών, με τη μονομαχία του Βαγγέλη Λιόλιου με τον Παναγιώτη Φασούλα να μετατρέπεται αισίως σε... ντέρμπι, παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες της νυν διοίκησης.

Το εκλογικό θερμόμετρο χτυπάει πλέον κόκκινο, δεδομένου πως βρισκόμαστε πέντε μέρες μακριά από τη διαδικασία που θα καθορίσει και θα αποφασίσει την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Από τη μία ο Βαγγέλης Λιόλιος κι από την άλλη ο Παναγιώτης Φασούλας, δύο άνδρες που έχουν διαγράψει μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Εν προκειμένω βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε κάτι που δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα όταν μπήκαμε επισήμως σε... προεκλογική περίοδο. Η "μάχη" ανάμεσα στους δύο υποψηφίους έχει φουντώσει για τα καλά, σε τέτοιο βαθμό που όλα δείχνουν να είναι ανοιχτά εν όψει της διαδικασίας την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος που το αναφέρουμε; Αν αυτή η συζήτηση γινόταν πριν από δύο - τρεις μήνες, τότε θα μιλούσαμε για μια προδιαγεγραμμένη ιστορία, για μια εκλογική διαδικασία με δεδομένο αποτέλεσμα.

Στην παρούσα φάση όμως, στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου, μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα. Το "Πρώτα το Μπάσκετ" έχει καλύψει -αυτό που θεωρούνταν- χαμένο έδαφος, με μια αν μη τι άλλο αξιομνημόνευτη προσπάθεια τον τελευταίο μήνα, με συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τις ομάδες σε όλη την επαρχία.

Σε τέτοιο βαθμό που πλέον μπορούμε να μιλάμε για μια ολική ανατροπή δεδομένων στα προγνωστικά (αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν τέτοια).

Ο Παναγιώτης Φασούλας κερδίζει μέρα με τη μέρα περισσότερο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να αναλάβει τα ηνία της Ομοσπονδίας από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος -από την πλευρά του- δείχνει να αντιλαμβάνεται πλέον πως η μονομαχία δεν θα είναι... περίπατος, αλλά θα γίνει μέχρις εσχάτων. Ψήφο - ψήφο.

Αν μπορούσαμε μάλιστα να κάνουμε μια πρόβλεψη, τότε θα λέγαμε πως στην περιρρέουσα (εκλογική) ατμόσφαιρα διαφαίνεται πως ο Παναγιώτης Φασούλας έχει την παράσταση νίκης. Μικρή, αλλά σημαντική.

Κάτι που πολλοί δεν φαντάζονταν, πλην όμως δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλέον. Πέντε μέρες πριν από την τελική κρίση. Τις εκλογές που θα καθορίσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ για την επόμενη τετραετία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!