Επέστρεψε στις νίκες η Βιλερμπάν, απογοήτευσε ξανά η Αρμάνι

Επέστρεψε στις νίκες η Βιλερμπάν, απογοήτευσε ξανά η Αρμάνι

Sportal newsroom 23:23 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 20.08.2024

Η Βιλερμπάν έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη και επιβλήθηκε εκτός έδρας της Αρμάνι με 79-73.

Μάθιους και Ντε Κολό ήταν σε πολύ καλή μέρα και έριξαν στα... δίχτυα τους την Αρμάνι. Η ιταλική ομάδα ηττήθηκε με 73-79 από τους Γάλλους στο Μιλάνο και παρέμεινε σε χαμηλές πτήσεις στη φετινή Euroleague. Προσπάθησε ο Άντονι Ντέιβις να αποτρέψει τη νέα ήττα, αλλά ήταν μόνος του. 

Η Αρμάνι έμεινε τελευταία με ρεκόρ 6-14, ενώ η Βιλερμπάν έπιασε τον Παναθηναϊκό στο 7-13 και την προτελευταία θέση. 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Βιλερμπάν μπήκε καλύτερα στον αγώνα και με τους Καούντι και Λάιτι να βάζουν από 5 πόντους και τον Ντε Κολό να συμπληρώνει άλλους τέσσερις, είχαν βρει τον τρόπο να φορτώνουν το καλάθι των γηπεδούχων. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Ιταλούς πίσω στο σκορ με 17-19 και την ομάδα της Γαλλίας να βγάζει σιγουριά στο παρκέ.

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η μικρή υπεροχή της Βιλερμπάν μεταφραζόταν με το να διατηρεί συνεχώς το προβάδισμα και να μην αφήνει την Αρμάνι να προσπεράσει. Μετά το 35-35, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επί μέρους 7-2 και έκλεισαν το ημίχρονο στο +5 με τον Ντε Κολό να σημειώνει buzzer beater (37-42).

Η Αρμάνι αντέδρασε στην τρίτη περίοδο. Ο Μπράντον Ντέιβις σημείωσε 12 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο και έτσι η ομάδα του Μεσίνα με «αρχηγό» τον Αμερικάνο σέντερ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία και να κλείσει την περίοδο ισόπαλη με τους Γάλλους (57-57).

Τελικά η Βιλερμπάν άντεξε, παρά το γεγονός ότι ο Μπράντον Ντέιβις έκανε τα πάντα ώστε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του. Το τελικό 73-79 προσθέτει μια ακόμα απογοητευτική βραδιά στη φετινή πορεία των Ιταλών, ενώ δίνει στους Γάλλους έναν λόγο να χαμογελάσουν...

MVP: Τζόναθαν Μάθιους

Σημείωσε 15 πόντους και έδωσε έξι ασίστ. Πολλές καλές άμυνες και γενικά ήταν η βραδιά του. Αξίζει τον τίτλο από τη στιγμή που η Αρμάνι ηττήθηκε και ο Ντέιβις που ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, έφυγε με το κεφάλι χαμηλά. 

Δεκάλεπτα: 17-19, 37-42, 57-57, 73-79.