Επίσημο: Στην Αναντολού Εφές ο Ταϊρίκ Τζόουνς (pic)

Επίσημο: Στην Αναντολού Εφές ο Ταϊρίκ Τζόουνς (pic)

Χρήστος Τσάλτας 13:20 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 14.08.2024

Παίκτης της Αναντολού Εφές είναι και με τη βούλα ο Ταϊρίκ Τζόουνς, με την ομάδα της Πόλης να ανακοινώνει το deal με τον Αμερικανό σέντερ για τα επόμενα 2 χρόνια.

Η Αναντολού Εφές έχει μπει στην μετά-Εργκίν Αταμάν εποχή και στόχος της είναι να παρουσιαστεί ισχυρή και έτοιμη να διεκδικήσει ξανά μια θέση στο Final 4 της Euroleague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η έλευση του Ερντέμ Τσαν στην άκρη του πάγκου της, ήταν η αρχή, με την πρώτη μεταγραφή της νέας σεζόν να είναι γεγονός.

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της νέας σεζόν, με τον Αμερικανό σέντερ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, θωρακίζοντας την φροντ λάιν της πρωταθλήτριας Τουρκίας ενόψει πρωταθλήματος και Euroleague.

O Τζόουνς έκανε εντυπωσιακή σεζόν με τη φανέλα της Τουρκ Τέλεκομ, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στην πορεία προς τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του Eurocup. Με την παρουσία του στην ομάδα της Άγκυρας κατάφερε να... εκτοξεύσει τις μετοχές του, με την Εφές να κινείται γρήγορα και αποφασιστικά και να καταφέρνει να τον κάνει δικό της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το deal πήρε επίσημη μορφή το μεσημέρι του Σαββάτου και για την Εφές είναι η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού, έχοντας διατηρήσει στις τάξεις της σημαντικά κομμάτια του κορμού, όπως ο Ροντερίγκ Μπομπουά και ο Ελάιζα Μπράιαντ, που θα συνεχίσουν να φοράνε τη μπλε φανέλα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με την διοίκηση της Εφές να κρατάει αναλλοίωτο το μεγαλύτερο κομμάτι του κορμού.

Σε αυτούς θα προστεθεί ο Τζόουνς, ένας παίκτης με τρομερά αθλητικά προσόντα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Τα μακριά του χέρια, αλλά και η επιβλητική παρουσία του στην άμυνα τον έκαναν να ξεχωρίσει, ως σημείο αναφοράς στην εξαιρετική πορεία της Τουρκ Τέλεκομ. Φέτος, όπως και ο Ερντέμ Τσαν «αναβαθμίστηκε» και θα είναι μέλος της πρωταθλήτριας Τουρκίας, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης για τα επόμενα δύο χρόνια.