Επιβεβαίωση Sportal: Στην Τόφας ο Μπάνκστον

Επιβεβαίωση Sportal: Στην Τόφας ο Μπάνκστον

Χρήστος Τσάλτας 23:31 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 05.07.2024

Ο Κρις Μπάνκστον θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τόφας, με την τουρκική ομάδα να ανακοινώνει το deal με τον Αμερικανό σέντερ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportal.

Έπειτα από μια γεμάτη σεζόν με τον Άρη, όπου έδειξε δείγματα του ταλέντου του αλλά και των αθλητικών προσόντων του ο Κρις Μπάνκστον μετακομίζει στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Τόφας. Ο χαρισματικός σέντερ θα αγωνίζεται στην ομάδα της Προύσας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ανακοινώθηκε η μεταγραφή του.

Από τις 17/06 το Sportal είχε αποκαλύψει τις επαφές των δύο πλευρών, οι οποίες μάλιστα ήταν σε προχωρημένο επίπεδο. Λίγες μέρες αργότερα και αφού έλυσε κάθε εκκρεμότητα με την Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Μπάνκστον έγινε free agent, με σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Τόφας για την ερχόμενη σεζόν.

Με την κίνηση αυτή η ομάδα της Προύσας θωρακίζει την φροντ λάιν της, με έναν παίκτη που έχει εξαιρετικό παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μπροστά κομμάτι του παρκέ. Ο Μπάνκστον άλλωστε στο διάστημα που αγωνίστηκε στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 25χρονος σέντερ μέτρησε 22 παιχνίδια στην Stoiximan Basket League, με τον Άρη, έχοντας 7,8 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 69,7% στα δίποντα, ενώ στο φινάλε αγωνίστηκε και στο Ισραήλ με την Χάποελ Μπερ Σεβά, έχοντας 15,1 πόντους, 9,9 ριμπάουντ και 1,3 τάπες ανά αγώνα στις 7 αναμετρήσεις που φόρεσε την κόκκινη φανέλα.