«Βόμβα» Αταμάν: «Ο Γιουρτσεβέν είναι στο ραντάρ του Παναθηναϊκού»

«Βόμβα» Αταμάν: «Ο Γιουρτσεβέν είναι στο ραντάρ του Παναθηναϊκού»

Sportal newsroom 13:03 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 11.08.2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε σε Μέσο της Τουρκίας και έριξε βόμβα, αποκαλύπτοντας πως ο Ομέρ Γιουρτσεβέν βρίσκεται στο ραντάρ των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός αναζητά μια ποιοτική λύση στη θέση 5 ώστε να ολοκληρώσει το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Το τριφύλλι θέλει να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατό σε σχέση με την σεζόν που πέρασε, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και την Euroleague.

Για το λόγο αυτό οι κινήσεις γίνονται χωρίς βιασύνη. Ο Λορέντζο Μπράουν είναι το πρώτο -και μοναδικό ως ώρας- μεταγραφικό χτύπημα των πρωταθλητών, με τον Εργκίν Αταμάν να δίνει το στίγμα του για την κίνηση στη θέση 5, ρίχνοντας... βόμβα.

Ο Τούρκος κόουτς του «τριφυλλιού» αποκάλυψε, μιλώντας στην ιστοσελίδα ajanspor.com πως ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι ο παίκτης που βρίσκεται στο «πράσινο» ραντάρ ενόψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για σέντερ που έχει παρουσία στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι Χιτ και Γιούτα Τζαζ, μεταξύ άλλων. Διαθέτει μεγάλη γκάμα στο παιχνίδι του, ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικός τόσο στο post up παιχνίδι, όσο και με πρόσωπο στο καλάθι.

Την ίδια ώρα ο Αταμάν τόνισε πως με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Ματίας Λεσόρ, ο προβληματισμός του είναι πώς θα... κολλήσουν οι δύο παίκτες, ωστόσο παραδέχτηκε πως είναι μια περίπτωση που έχει ξεχωρίσει για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας για την περίπτωση του Γιουρτσεβέν τόνισε: «Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν αποχώρησε από το ΝΒΑ και βρίσκεται σε συζητήσεις με ευρωπαϊκές ομάδες. Του έγινε πρόταση και από εμάς. Ο Ομέρ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μου αρέσει. Νομίζω ότι θα τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.

Έχουμε επίσης τον Ματίας Λέσορτ, τον πιο σημαντικό ψηλό στην Ευρώπη. Η απόκτηση ενός πολύ σημαντικού παίκτη όπως ο Ομέρ Γιούρτσεβεν και η πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής θα μας δώσει μεγάλη δύναμη στα χαρτιά. Ωστόσο, έχουμε ανησυχίες για το πώς αυτό θα αποτυπωθεί στο γήπεδο. Προφανώς το σκεφτόμαστε, οπότε είναι στο ραντάρ μας.

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Αν μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του χρόνου, θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Εθνικής μας ομάδας. Γι' αυτό θέλω πολύ να παίξει στην Ευρώπη. Ο Φουρκάν Κορκμάζ ήρθε επιτέλους στην Ευρώπη. Είναι μια πολύ καλή επιλογή γι' αυτόν. Αυτό θα αντανακλά θετικά και στην Εθνική μας ομάδα. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί και με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!