Ο Εργκίν Αταμάν πήρε θέση για το πανό στην Κύπρο: «Αντέδρασα με τον πιο δυναμικό τρόπο, το έκανα για να τραβήξω μακριά την προσοχή»
i

Εργκίν Αταμάν / © IMAGO

Ο Εργκίν Αταμάν πήρε θέση για το πανό στην Κύπρο: «Αντέδρασα με τον πιο δυναμικό τρόπο, το έκανα για να τραβήξω μακριά την προσοχή»

Sportal newsroom 10:37 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 17.09.2024

Ένα πανό με πολιτικό μήνυμα ήταν αρκετό για να... αποβάλει τον Εργκίν Αταμάν από το ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Κύπρο και λίγο αργότερα ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε τη θέση του με μία τοποθέτηση επί του θέματος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ούτε η τελευταία. Μόνο που ο πρόσφατος λόγος που συνέβη αυτό, έμοιαζε απλός, αλλά δεν ήταν.

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού οδηγήθηκε καθ' υπόδειξη διαιτητών στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της ομάδας του στην Κύπρο κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κι αυτό συνέβη όταν ο Αταμάν διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ που θεώρησε ότι δεν δόθηκε στον Τσεντί Οσμάν. Μόνο που μια μέρα μετά ο ίδιος εξήγησε το... παρασκήνιο πίσω από αυτή του την αποβολή με σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην περσινή "θρυλική" σεζόν. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά στην Κύπρο, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στη φιλία και την ειρήνη και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα», έγραψε για αρχή.

Ακολούθως περιέγραψε την εμπειρία του στη Μεγαλόνησο μέχρι το... συμβάν! «Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρόλα αυτά, την επόμενη μέρα στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με την φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή μακριά από εκεί που ήθελαν κάποιοι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πανό κατά τους Τουρκίας που έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά».

Τέλος κατέληξε πως «τα γήπεδα είναι μέρη για φιλία και ειρήνη, όχι για πολιτική. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που "ανέβασαν" αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει σε εμένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρας μας εδώ (σ.σ. στην Κύπρο). Θα υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μας».