Εργκίν Αταμάν: «Να ξεκινήσουμε με νίκη στην πόλη που σηκώσαμε πέρυσι το 7ο ευρωπαϊκό»

Εργκίν Αταμάν: «Να ξεκινήσουμε με νίκη στην πόλη που σηκώσαμε πέρυσι το 7ο ευρωπαϊκό»

Ηλίας Λαλιώτης 10:55 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 02.10.2024

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν, μίλησε πριν την αναχώρηση της ομάδας του για το Βερολίνο και αναφέρθηκε στον αγώνα με την Άλμπα (3/10 19:45), αλλά και στον τελικό του ελληνικού Σούπερ Καπ.

Αποστολή Sportal στο Βερολίνο: Ηλίας Λαλιώτης

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε την Τετάρτη (2/10) για το Βερολίνο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Άλμπα για την πρεμιέρα της φετινής Euroleague. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί την φετινή τους πορεία.

Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε για τις παγίδες που κρύβονται σε τέτοια παιχνίδια, αλλά και την υπόθεση του Λορέντζο Μπράουν ο οποίος είναι ακόμα αμφίβολος για το αυριανό ματς. Τέλος, αναφέρθηκε και στον τελικό του Ελληνικού Σούπερ Καπ και την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν:

«Ξεκινάμε την φετινή χρονιά στην Euroleague, στην πόλη που πανηγυρίσαμε πέρυσι το 7ο αστέρι μας.»

«Είμαστε έτοιμοι για την νέα σεζόν και γνωρίζουμε πως στην αρχή της χρονιάς, όλες οι ομάδες ψάχνουν ένα καλό ξεκίνημα. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες φέτος και κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε».

«Ίσως για κάποιους η Άλμπα Βερολίνου να μην διεκδικεί μια θέση στα playoff, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ειδικά στο πρώτο μισό της EuroLeague, όλες οι ομάδες παλεύουν για να πάρουν όσες περισσότερες νίκες γίνεται και να πλησιάσουν όσο γίνεται τον στόχο των playoffs. Τα ρόστερ, στα χαρτιά, είναι διαφορετικά, αλλά είναι σημαντικό να παίξουμε καλό μπάσκετ στα εκτός έδρας παιχνίδια, να είμαστε επιθετικοί αλλά και πειθαρχημένοι, επειδή κάθε παιχνίδι, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι επικίνδυνο».

Για την κατάσταση του τραυματία Λορέντζο Μπράουν:

"Προπονήθηκε χθες με την ομάδα, ελπίζω το ίδιο και απόψε, οπότε αν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στη σημερινή προπόνηση, αύριο θα είναι στο γήπεδο".

Για τον τελικό του Σούπερ Καπ:

«Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Και πέρσι χάσαμε το Super Cup. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, έχω μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό και στο ρόστερ του, έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Χάσαμε στα τελευταία λεπτά έναν πόντο, κάναμε λάθη, αλλά όλοι είδαν ότι και άλλοι έκαναν λάθη, που μας κόστισαν τέσσερις πόντους».