Ο Εργκίν Αταμάν θα πάει στην Κροατία για τον αγώνα στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς

Εργκίν Αταμάν

i

© Euroleague Basketball

Ο Εργκίν Αταμάν θα πάει στην Κροατία για τον αγώνα στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς

Sportal newsroom 15:13 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 28.08.2024

Στις 5 Σεπτεμβρίου έχει ανακοινωθεί πως στο Ζάγκρεμπ θα γίνει ο φιλικός αγώνας προς τιμή του αδικοχαμένου Ντράζεν Πέτροβιτς και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν είναι στους επίσημους προσκεκλημένους.

Εκείνες τις μέρες ο Εργκίν Αταμάν θα βρίσκεται στα βουνά της Σλοβενία και θα προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν. Μιας περιόδου που θα ξεκινήσει με βασικό στόχο την διατήρηση των... σκήπτρων της κορυφής στην Ευρώπης και την Ελλάδας. Στις 5 Σεπτεμβρίου όμως, ο Τούρκος κόουτς θα κάνει ένα... διάλλειμα από τις υποχρεώσεις του με τον σύλλογο και θα ταξιδέψει μέχρι το γειτονικό Ζάγκρεμπ.

Ο λόγος της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Κροατίας, αφορά στο event που έχει προγραμματιστεί εκεί προς τιμή του θρυλικού Ντράζεν Πέτροβιτς. Το «Drazen Petrovic Legacy», έρχεται για να θυμίσει στους παλιούς και να διδάξει τους νέους, ποιος ακριβώς ήταν ο μέγας Κροάτης, ο «Μότσαρτ» του μπάσκετμπολ και γιατί από ένα αμέτρητο πλήθος κόσμου θεωρείται ο κορυφαίος ευρωπαίους παίκτης όλων των εποχών.

Πρώτη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό και αναχώρηση για Σλοβενία - Το πρόγραμμα των 8 φιλικών
EUROLEAGUE

13:15 - 28.08.2024

Πρώτη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό και αναχώρηση για Σλοβενία - Το πρόγραμμα των 8 φιλικών

Την Πέμπτη (29/8) ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση για τη νέα σεζόν και την Παρασκευή (30/8) αναχωρεί για τη Σλοβενία. Ποιοι θα απουσιάσουν

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 7 Ιουνίου του 1993 (ήταν 28 ετών) και τώρα 31 χρόνια μετά, ο αδελφός του, Άτσα, θέλησε να οργανώσει αυτό το φιλικό ματς για να αναβιώσει τον... μύθο. Ο Εργκίν Αταμάν θα είναι εκεί, όπως και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς της Παρτίζαν, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να είναι και ο προπονητής της μίας εκ των δύο επίλεκτων ομάδων που θα αναμετρηθούν.

Και θα στελεχώνονται από μεγάλα νυν και πρώην αστέρια του αθλήματος. Ο Σέρβος, Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς και ο Σλοβένος, Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς θα βρίσκονται ανάμεσα στους πολυάριθμους εκλεκτούς καλεσμένους. Όπως και οι Κροάτες ΝΒΑers, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Μπρούκλιν Νετς), Ίβιτσα Ζούμπατς (Λ.Α. Κλίπερς) και Ντάριο Σάριτς (Ντένβερ Νάγκετς), αλλά και συμπατριώτες τους πρώην παίκτες του «μαγικού πλανήτη», όπως ο Γκόρνταν Γκίριτσεκ και ο Ντάμιαν Ρούντεζ.