Αταμάν: «Θα είναι μια σκληρή μάχη οι τελικοί, οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν εκεί»

Αταμάν: «Θα είναι μια σκληρή μάχη οι τελικοί, οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν εκεί»

Sportal newsroom 18:04 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 04.06.2024

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των τελικών της Stoiximan Basket League και τόνισε πως θα παίξουν κομβικό ρόλο οι γκαρντ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει αντίστροφα για τους τελικούς της Stoiximan Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Εργκίν Αταμάν έδωσε το σύνθημα για την ομάδα του. Ο Τούρκος προπονητής στάθηκε στο επίπεδο ενέργειας, αλλά και το γεγονός πως θα πρέπει να γίνουν τελικοί σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ εκθείασε την ομάδα του Πειραιά για την πορεία της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σλούκας: «Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος μας το Πρωτάθλημα, θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:03 - 04.06.2024

Σλούκας: «Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος μας το Πρωτάθλημα, θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα»

Ο Κώστας Σλούκας τόνισε τη θέληση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, στη συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Basket League.

Όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν στην συνέντευξη Τύπου ενόψει των τελικών:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που ήταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν σε υψηλό επίπεδο. Συγχαρητήρια και για την κατάκτηση του Conference League στο ποδόσφαιρο. Ήταν μια σπουδαία στιγμή. Έχουμε παίξει 7 φορές κόντρα στον Ολυμπιακό και έχουμε χάσει 4 φορές, αλλά έχουμε κερδίσει 3 φορές στο πρωτάθλημα. Σίγουρα οι ψηλοί παίζουν ρόλο ειδικά στην Euroleague το είδαμε. Οι γκαρντς για μένα παίζουν μεγάλο ρόλο. Θα είναι μια σκληρή μάχη οι τελικοί. 2 από τις 3 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν εδώ. Ελπίζω όλοι να μιλάνε για το άθλημα στο τέλος. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το πώς θα διαχειριστούν αυτές τις συνθήκες οι παίκτες».

Για το γεγονός πως θα γίνουν τόσοι τελικοί σε μικρό χρονικό διάστημα: «Δεν θα είναι εύκολο να έχουμε τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη να παίζουν τόσα παιχνίδια με μια μέρα ξεκούραση ανάμεσα. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει μεγαλύτερο ροτέισιον. Ο Σλούκας έχει παίξει γύρω στα 34 λεπτά και εγώ πρέπει να κάνω κάποιες προσαρμογές».

Για τη μεταγραφολογία εν μέσω τελικών: «Δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Είμαστε ομάδα πρωταθλητών. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές κάποιες προσαρμογές. Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η διοίκηση έχει κλείσει συμβόλαιο μαζί τους για πολλά χρόνια, όπως και εγώ έχω συμβόλαιο, οπότε σκεφτόμαστε όλοι τον τελικό».

Για την ατμόσφαιρα στους τελικούς και τον κόσμο: «Είμαι κι εγώ χαρούμενος που το βλέπω. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει στην έδρα μας, αλλά και στην έδρα του Ολυμπιακού, συνέβησαν κάποιες κακές στιγμές μικρής λεπτομέρειας. Το θέμα είναι το μπάσκετ που παίζουμε στο παρκέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και τον GM για την υποδοχή. Να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που σε κάθε παιχνίδι ήταν παρόντες για να μας υποστηρίξουν. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, δύο πολύ πετυχημένες ομάδες είναι εκεί και ένας θα κερδίσει τον τίτλο».

Για τα διαδοχικά παιχνίδια των παικτών και πόσο μπορούν να πιέσουν τους παίκτες τους ενόψει τελικών: «Συμφωνώ 100% με ότι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας. Δεν χρειάζεται να μιλάμε ως προπονητές γιατί κανένας δεν μας ακούει».