Το... επεισοδιακό ευρωπαϊκό ντεμπούτο πρώην NBAer: Έσκισε μέχρι και την φανέλα του! (pic)

Το... επεισοδιακό ευρωπαϊκό ντεμπούτο πρώην NBAer: Έσκισε μέχρι και την φανέλα του! (pic)

Ο πρώην NBAer, Έρικ Πασκάλ, έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι σε ευρωπαϊκό έδαφος με την φανέλα της Πιστόια και το ντεμπούτο του έμελλε να είναι επεισοδιακό.

Έχοντας επιλεγεί το 2019 στην 41η θέση του NBA Draft από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο Έρικ Πασκάλ δεν κατέγραψε και την πιο... λαμπρή καριέρα στο NBA. Το 2022 μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει προχωρημένο ενδιαφέρον για τον θηριώδη φόργουορντ, ωστόσο προτίμησε να υπογράψει ένα two-way συμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Το εγχείρημα αυτό ωστόσο δεν πήγε πολύ καλά, αφού πριν καν ξεκινήσει η σεζόν οι «Γουλβς» αποδέσμευσαν τον Πασκάλ.

Ο ίδιος συνέχισε σε ομάδα του Πουέρτο Ρίκο (Λέονες Ντε Πόνσε) έπειτα από λίγους μήνες «ανεργίας» και τον περασμένο Αύγουστο άφησε την Αμερική για την Ευρώπη και την Ιταλία. Ο Πασκάλ πλέον αποτελεί μέλος της ομάδας της Πιστόια και την Κυριακή 29/9 έκανε το ντεμπούτο του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, σε αγώνα για το ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα στη Νάπολι.

Κάθε άλλο παρά νορμάλ θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το ευρωπαϊκό «ποδαρικό» του Πασκάλ, παρόλα αυτά τα είχε... όλα. Ή μάλλον σχεδόν όλα, αφού ο Πασκάλ τελείωσε το παιχνίδι «άσφαιρος».

Μπορεί ο ίδιος να μην προκάλεσε κάποια τρομερή εντύπωση με τα 4 ριμπάουντ, την 1 ασίστ και τα 3 του κλεψίματα (αυτό ίσως και να ήταν το μόνο θετικό), ωστόσο με τα 5 φάουλ του και την... σκισμένη του μπλούζα τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του.

Μάλιστα, αυτή φαίνεται να την έσκισε με το που του χρεώθηκε το 5ο του φάουλ, το οποίο προήλθε από τεχνική ποινή για το... 4ο φάουλ του, αφού παραπονέθηκε έντονα.

Από την στιγμή που ο Πασκάλ είχε πλέον τεθεί εκτός παιχνιδιού, έβγαλε την φανέλα του με λίγο παραπάνω επιθετικό τρόπο και την έσκισε. Η ομάδα του παρόλα αυτά πήρε την νίκη με το τελικό 88-82 και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το πρωτάθλημα.

Ο ίδιος βέβαια φάνηκε να απολαμβάνει το πρώτο του παιχνίδι με την Πιστόια, αφού σε σχετική του ανάρτηση στο Instagram είπε τα εξής:

«Η αρχή του ταξιδιού μου στην Ιταλία!!! Σπουδαία νίκη χτες το βράδυ, αλλά οι φίλοι της Πιστόια είναι μακράν οι καλύτεροι!!!! Ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα που έχω παίξει ποτέ!!!».

Όλα αυτά φυσικά, με την εικόνα του με την σκισμένη μπλούζα να φιγουράρει στο post.