Ο Ερυθρός Αστέρας  «υπέταξε» την Άλμπα

Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Ερυθρός Αστέρας «υπέταξε» την Άλμπα

Νίκος Καλαμπάκας 21:51 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 14.08.2024

Στην 5η του νίκη στη φετινή Euroleague έφτασε ο Ερυθρός Αστέρας, επικρατώντας εύκολα της Άλμπα στο Βελιγράδι με 85-71. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν την τριάδα Νέντοβιτς, Γκιεντράιτις και Τεόντοσιτς σε καλή ημέρα και δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου κόντρα στους Γερμανούς.

Ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στην Άλμπα δεν έβλεπε άλλο αποτέλεσμα πριν της νίκης. Οι Σέρβοι αγωνιζόμενοι στη «Σταρκ Αρένα» και μπροστά στο κοινό τους, είδαν τη γερμανική ομάδα να προβάλει αντίσταση στην πρώτη περίοδο, όταν και η διαφορά στο τέλος της ήταν στους 3 πόντους (23-20) και στη συνέχεια άνοιξαν το γκάζι και έκαναν εύκολα δικό τους το παιχνίδι επικρατώντας με 85-71.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Τεόντοσιτς έδινε τον ρυθμό, οι Γκιεντράιτις και Νέντοβιτς τους πόντους και έτσι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κατάφεραν να ξεφύγουν με 9 πόντους στο κλείσιμο του ημιχρόνου, δείχνοντας τα πρώτα σημάδια... νίκης.

Η Άλμπα κατέρρευσε στην 3η περίοδο όταν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και με 17 πόντους (59-42). Τελικά το δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταστροφικό για τους Γερμανούς, αφού βρέθηκαν στο -18 στο 30 και οι ελπίδες πλέον εξανεμίζονταν επικίνδυνα.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες οι οποίες έπρεπε να δουν τον χρόνο να κυλάει σχεδόν τρία λεπτά πριν σκοράρουν. Η Άλμπα... ξεμπλόκαρε πρώτη, όμως στη συνέχεια η ροή του αγώνα επανήλθε με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν και να φτάνουν εύκολα στο 85-71.

MVP

Νέντοβιτς και Γκιεντράιτις συναγωνίστηκαν για τον τίτλο, με τον πρώτο να τον κερδίζει στο... νήμα. Σημείωσε 20 πόντους, έδωσε πέντε ασίστ και πήρε ένα ριμπάουντ σε 21.37'' συμμετοχής.

Το κλειδί του αγώνα

Ο Ερυθρός Αστέρας σούταρε με 47% από το τρίποντο, ενώ η Άλμπα με 28.6%. Οι γηπεδούχοι είχαν ενώ οι φιλοξενούμενοι 6/21. Με αυτούς τους αριθμούς θα ήταν άθλος να επικρατήσει η Άλμπα.

Διαιτητές

Ρόκα, Περούγα και Κοβάλτσκι

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Άλμπα υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεκάλεπτα: 25-22, 51-42, 71-53, 85-71

Δείτε εδώ τo play by play του αγώνα

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!