Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ είναι και επίσημα ο νέος οργανωτής του Ερυθρού Αστέρα (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ είναι και επίσημα ο νέος οργανωτής του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:25 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 03.07.2024

Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντιάιρ ήταν εξ αρχής ο πρώτος στόχος του Ερυθρού Αστέρα και ναι μεν προηγήθηκαν άλλες ανακοινώσεις παικτών, αλλά τώρα ήρθε η σειρά του Αμερικανού γκαρντ, που έκανε... αίσθηση στην rookie σεζόν του στην Euroleague με την Μπασκόνια.

Από την βόρεια Ισπανία και τη Βιτόρια, έπειτα από μία σεζόν στην Euroleague με την Μπασκόνια, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ κατηφορίζει προς τα Βαλκάνια.

Ο Ερυθρός Αστέρας, που από την πρώτη στιγμή είχε βάλει στο στόχαστρο του τον Αμερικανό γκαρντ, τώρα τον έκανε... δικό του και αυτός θα είναι ο οργανωτής του παιχνιδιού του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου σε μία νέα φιλόδοξη προσπάθεια των Σέρβων να τοποθετηθούν στην ελίτ ακόμα και την κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όχι μόνο εντός των συνόρων, που ειδικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κυριάρχησαν έναντι της Παρτίζαν και στην Αδριατική Λίγκα και στο σέρβικο πρωτάθλημα.

Ο Ερυθρός Αστέρας λοιπόν, τον ανακοίνωσε επίσημα με μία πανηγυρική και ενθουσιώδη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ, καλωσορίζοντάς τον ταυτόχρονα στο Βελιγράδι.

Με την Μπασκόνια ο 30χρονος γκαρντ δεν κατέκτησε κάποια ομαδική διάκριση, αλλά ο ίδιος έκανε πολλές φορές αίσθηση με το παιχνίδι του. Μάλιστα κατέγραψε στη διάρκεια της regular reason triple double που δημιούργησε με 20 ασίστ (11 πόντους και 11 ριμπάουντ κόντρα στη Βιλερμπάν) και παρά το γεγονός ότι είχε έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων, χρησιμοποίησε το buy out που είχε στη διάθεσή του και ο Ερυθρος Αστέρας είναι η νέα του ομάδα.

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)
EUROLEAGUE

11:01 - 10.11.2023

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)

Στα 29 του χρόνια και αφού κάθε σεζόν αγωνίζεται σε διαφορετική ομάδα και σε άλλη χώρα, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ πήρε την ευκαιρία από την Μπασκόνια και φέτος εμφανίζεται στην EuroLeague. Το βράδυ της Πέμπτης (10/11) έβαλε 4 πόντους στον Ολυμπιακό, αλλά οι δύο από αυτούς ήταν οι νικηφόροι και ήρθαν 0,7'' πριν από το τέλος. Από το Ουέικ Φόρεστ και την συνύπαρξή του με τον Ντίνο Μήτογλου μέχρι το ΣΕΦ, ο Αμερικανός γκαρντ ζει το όνειρό του και μία πορεία για την οποία θα μιλάει και στα εγγόνια του.

Στην πρώτη και μοναδική του τελικά σεζόν με τους Ισπανούς, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ είχε 9,6 πόντους, 7,3 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ στα δύο ματς των Play In της Euroleague κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βίρτους Μπολόνια είχε 20 πόντους, 7,5 ασίστ και 7,5 ριμπάουντ. Ήταν ο κύριος λόγος που η Μπασκόνια μπήκε στα Playoffs και εκεί αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης σε τρία ματς, στα οποία ο Αμερικανός είχε 14,7 πόντους, 8 ασίστ και 5,7 ριμπάουντ ανά αγώνα.