Διαστημικός Λο και νίκη - χρυσάφι για την Αρμάνι στο Βελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας - Αρμάνι Μιλάνο

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Διαστημικός Λο και νίκη - χρυσάφι για την Αρμάνι στο Βελιγράδι

Sportal newsroom 23:18 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 14.08.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Αρμάνι με 71-93, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Μαοντό Λο σε φοβερή μέρα. Ο γκαρντ των Ιταλών ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους και ήταν ο παίκτης που τα έκανε όλα στο παρκέ, χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Έχοντας τον μαοντό Λο σε φοβερή ημέρα, η Αρμάνι πήρε την 4η φετινή της νίκη στην Euroleague, αφού πέρασε από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (71-93). Ο γκαρντ των Ιταλών σημείωσε 32 πόντους και ήταν ένας καλός λόγος ώστε να πληρώσει κάποιος εισιτήριο για να τον δει να αγωνίζεται...

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Ερυθρός Αστέρας και Αρμάνι Μιλάνο έδιναν πραγματικές μάχες και ο ένας αντίπαλος δεν επέτρεπε στον άλλον να ξεφύγει στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με έναν πόντο (19-20), παίρνοντας πόντους από τον Μαοντό Λο και τον Νικόλο Μέλι.

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στο 2ο δεκάλεπτο. Σέρβοι και Ιταλοί εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και η διαφορά δεν ξέφευγε υπέρ κανενός. Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιρνε πόντους απο τους Νταβίντοβατς, Τεόντοσιτς, Μίτροβιτς και Νέντοβιτς, ενώ στον αντίποδα ο Λο συνέχιζε το επιθετικό του κρεσέντο. Τελικά, οι Σέρβοι είχαν προβάδισμα με 39-38 στο 20' και έδειχναν ότι δεν θα επέτρεπαν στην Αρμάνι να τους απειλήσει στο Βελιγράδι.

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού οι παίκτες του Μεσίνα στο 3ο δεκάλεπτο ήταν απολαυστικοί. Με τον Λο να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς και τους Σιλντς και Μίροτιτς να μπαίνουν στην εξίσωση, η Αρμάνι έτρεξε σερί 12-0 και από το 47-41 βρέθηκε στο 47-52. Τελικά, στο 30' το ταμπλό έγραφε 56-63.

H 3η περίοδος αποτέλεσε οδηγό για την Αρμάνι που δεν κατέβασε ταχύτητα. Αντίθετα οι Ιταλοί άνοιξαν ακόμα περισσότερο το γκάζι «μπλοκάροντας» το μυαλό των αντιπάλων τους και αναγκάζοντάς τους σε διαδοχικά λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει ακόμα περισσότερο (67-87) 2.50'' πριν τη λήξη και να φτάσουν έτσι στην 4η φετινή τους νίκη, με το τελικό να δείχνει τη διαφορά των αντιπάλων στο δεύτερο ημίχρονο.

MVP

Το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Αρμάνι έκανε ο Λο. Ο γκαρντ των Ιταλών ήταν μια ομάδα μόνος του και ο παίκτης που κράτησε την Αρμάνι στο πρώτο ημίχρονο και την εκτόξευσε στο δεύτερο. Οι 32 του πόντοι τα λένε άλλωστε όλα...

Το κλειδί του αγώνα

Η 3η περίοδος του αγώνα βρήκε τους Ιταλούς αποφασισμένους να μη φύγουν από το Βελιγράδι ηττημένοι. Το σερί που έτρεξαν τους έδωσε ψυχολογία την οποία δεν έχασαν μέχρι την κόρνα της λήξης.

Η επόμενη αγωνιστική 

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Εφές ενώ η Αρμάνι τη Ζάλγκιρις στο Μιλάνο.

Διαιτητές

Μόγκουλκοτς, Φούφης και Ρέισις

Δεκάλεπτα: 19-20, 39-38,56-63,71-93

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Παρασκευής