Ο Ντιλικινά δέχεται πιέσεις από τον Ερυθρό Αστέρα που δεν αστειεύεται! (vid)

Ο Ντιλικινά δέχεται πιέσεις από τον Ερυθρό Αστέρα που δεν αστειεύεται! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 20.07.2023

Στα 24 του χρόνια ο Φρανκ Ντιλικινά έχει στο βιογραφικό του ήδη έξι σεζόν στο ΝΒΑ χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και τώρα ο Ερυθρός Αστέρας τον διεκδικεί αποφασιστικά. Τον καλεί στην Ευρώπη για να τον κάνει πρωταγωνιστή.

Πέρσι, ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε με τους Φακούντο Καμπάτσο, Λούκα Βιλντόζα και Νέναντ Νέντοβιτς στην περιφέρεια. Οι δύο Αργεντίνοι αποχώρησαν, ο πρώτος για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο δεύτερος για τον Παναθηναϊκό. Ο Νέντοβιτς έμεινε και τη νέα σεζόν θα έχει για παρέα του στα γκαρντ τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Σαμπάζ Νέιπιερ.

Η ομάδα του Βελιγραδίου, που μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι οι σύλλογοι που έχουν κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση στο μεταγραφικό παζάρι, θέλει να κάνει ένα ακόμα εκκωφαντικό χτύπημα και γι' αυτό πιέζει τον Φρανκ Ντιλικινά να εγκαταλείψει το ΝΒΑ και να μετακομίσει στη Σερβία. 

Ο Γάλλος γκαρντ μέλος των τρικολόρ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι 24 ετών και έχει ήδη έξι χρόνια προϋπηρεσίας στο ΝΒΑ. Πήγε εκεί σχεδόν ανήλικος και μάλιστα εμφανίστηκε με τεράστια προοπτική στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Οι Νιου Γιορκ Νικς τον επέλεξαν στο Νο 8 στο Draft του 2017, ενώ τον είχαν δει ουσιαστικά να παίζει μία σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας του με την ομάδα του Στρασβούργου. Ο νεαρός δεν κατάφερε να βρει ρόλο στη Νέα Υόρκη, εκεί δηλαδή που έμεινε μέχρι το 2021. 

Πήρε κάποιες ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκε όπως υπολόγιζαν αρκετοί και το ίδιο συνέβη και τις δύο τελευταίες του σεζόν με τους Ντάλας Μάβερικς. Στο σύνολο των έξι ετών στον «μαγικό πλανήτη» ο Ντιλικινά έχει 4,8 πόντους και 2,2 ασίστ. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και λόγω ηλικίας έχει τύχη να βρει ένα συμβόλαιο στις ΗΠΑ, όχι όμως, έναν ρόλο που θα τον κάνει να ξεχωρίσει. 

Γι' αυτό ακριβώς εμφανίζεται ο Ερυθρός Αστέρας και τον πιέζει ώστε να πάρει την απόφαση να έρθει ξανά στην Ευρώπη και να τον αναβαθμίσει μέσω της Euroleague. Αν ο Ντιλικινά πάντως, ενημερώσει πως είναι διαθέσιμος να επιστρέψει, τότε μαζί του αναμένεται να ασχοληθούν αρκετές ομάδες. 

Επιστρέφει στη Ρωσία ο Τζεκιρί, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά (vid)
REST OF THE WORLD

09:31 - 20.07.2023

Επιστρέφει στη Ρωσία ο Τζεκιρί, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά (vid)

Η Φενέρμπαχτσε τον άφησε ελεύθερο και η ΤΣΣΚΑ τον καλεί στη Μόσχα. Ο 29χρονος Γάλλος σέντερ, Τονί Τζεκιρί, μετά από μία σεζόν στην Τουρκία επιστρέφει στη Ρωσία εκεί όπου τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ούνιξ Καζάν.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου πάντως, έχουν αποδείξει πως δεν αστιεύονται και πως μπορούν να «κλέψουν» παίκτες από όλους τους διεκδικητές. Άλλωστε, εκτός των Τεόντοσιτς και Νέιπιερ έχουν ήδη αποκτήσει και τους Ρόκας Γκιεντράιτις, Τζόελ Μπολομπόι, Μάικ Τόμπεϊ, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Ανταμ Χάνγκα, Ντος Σάντος, Στάφαν Λαζάρεβιτς, Λούκα Μίτροβιτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς και συνεχίζει...