Το Βελιγράδι θυμίζει... Πειραιά και ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου είναι η μόνη αήττητη ομάδα της Euroleague (gallery, vids)

Το Βελιγράδι θυμίζει... Πειραιά και ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου είναι η μόνη αήττητη ομάδα της Euroleague (gallery, vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:04 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 17.10.2024

Δεν είναι μόνο τα χρώματα που κάνουν τον Ερυθρό Αστέρα να μοιάζει με τον Ολυμπιακό. Αυτό συμβαίνει λόγω της εξαιρετικής παρουσίας των πρώην... Πειραιωτών, Μπολομπόι και Κάνααν, της διαχείρισης του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου και τώρα που ο Μίλος Τεόντοσιτς μπαίνει στην εξίσωση, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου, ως η μόνη αήττητη ομάδα της Euroleague, σκοπεύουν να διατηρηθούν -όσο το δυνατόν περισσότερο- στην κορυφή της κατάταξης!

Εκεί που έχασε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Ερυθρός Αστέρας τα κατάφερε! Και στο Παρίσι κόντρα στην... πρωτάρα Παρί, από την οποία οι πρωταθλητές Ευρώπης υπέφεραν και στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε. Σε μία έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα στην πρεμιέρα.

Στο ενδιάμεσο, δηλαδή στην πρώτη πράξη της πρώτης... διαβολικής εβδομάδας της Euroleague -με την διπλή δράση- ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει στο Βελιγράδι και την Μπασκόνια. Έτσι, μετά από τρεις γύρους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η ομάδα που αγωνιστικά διαχειρίζεται από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μόνη της στην κορυφή της κατάταξης. Ως η μόνη αήττητη ομάδα στην πιο απαιτητική λίγκα της ηπείρου.

Ακολουθεί το παιχνίδι της Παρασκευής (18/10) με την Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι, που εντάσσεται στο πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής και ο Ερυθρός Αστέρας σκοπεύει να διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση και να πάρει την τέταρτη νίκη του. Έχει αξία όμως, αν και πολύ... νωρίς ακόμα, να εξαχθούν τα πρώτα (στατιστικά έστω) στοιχεία που έχουν οδηγήσει τους Σέρβους στη Νο 1 θέση της βαθμολογίας.

Εκτός από τα ομαδικά αριθμητικά δεδομένα, που υπαγορεύουν πως οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν πιεστική και αποτελεσματική άμυνα (δέχθηκαν 57 πόντους από την Φενέρμπαχτσε και οριακά πάνω από 70 κόντρα στην Μπασκόνια), υπάρχουν και τα ατομικά στατιστικά που πριν αθροιστούν για να φέρουν νίκες, περιγράφουν το ποιοι ηγούνται σε αυτή την προσπάθεια.

Ως εκ τούτου, ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και δύο πρώην στελέχη του Ολυμπιακού, αποτελούν την τριάδα που ο Σφαιρόπουλος στηρίζεται πάνω της σε μεγάλο βαθμό. Και αυτοί οι τρεις παίκτες ονομάζονται Νεμάνια Νέντοβιτς, Αϊζέια Κάνααν και Τζόελ Μπολομπόι.

Ξανά MVP ο Σάσα Βεζένκοφ: Την προηγούμενη αγωνιστική το... μοιράστηκε, τώρα το πήρε ολόκληρο! (vid)
EUROLEAGUE

09:31 - 17.10.2024

Ξανά MVP ο Σάσα Βεζένκοφ: Την προηγούμενη αγωνιστική το... μοιράστηκε, τώρα το πήρε ολόκληρο! (vid)

Την προηγούμενη αγωνιστική (2η) ο Σάσα Βεζένκοφ μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της Euroleague με τον Νιλ Σακό της Βιλερμπάν, αυτή την φορά με τις επιδόσεις του κόντρα στην Μιλάνο ανακηρύχθηκε ως ο ολομόναχος MVP της 3ης αγωνιστικής.

Ο πρώτος, όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό (2022) επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα, με την οποία είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα το 2008. Στα 33 του χρόνια και παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, αυτός είναι που ως τώρα έχει βάλει τους περισσότερους πόντους.

Με τα τρίποντά του στην πρεμιέρα διέλυσε την Παρί, που μέχρι το ημίχρονο είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Νέντοβιτς στην Accor Arena της γαλλικής πρωτεύουσας, στην πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση, έβαλε 21 πόντους αστοχώντας μόλις σε ένα σουτ: 2/2 βολές, 2/2 δίποντα, 5/6 τρίποντα. Συνολικά σε τρία ματς έχει καταγράψει μέσο όρο 15,7 πόντους, σουτάροντας με 58,8% στα τρίποντα, μοιράζοντας και 2 ασίστ ανά αγώνα -έτσι για την ποικιλία.

Ο Κάνααν από την άλλη, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε έφυγε από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό και εγκαταστάθηκε στο Βελιγράδι, δεν χρειάστηκε να αλλάξει χρώματα. Και βολεύτηκε μονομιάς στα «ερυθρόλευκα» των Σέρβων. Το σουτ του επίσης αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Σφαιρόπουλου, ο οποίος παίζει με τον Κάναν ως βασικό γκαρντ, δίπλα στον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ συνήθως. Σε τρία ματς, ο τέως παίκτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει παίξει πάνω από 24' και έχει 12 πόντους με 37,5% στα τρίποντα.

Είναι ο τρίτος σκόρερ σε αυτό το «τρία στα τρία» του Ερυθρού Αστέρα, ενώ και ο δεύτερος είναι πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Τζόελ Μπολομπόι, o οποίος στον Πειραιά δεν... έπιασε, έμεινε μόνο μία σεζόν (2022-23), αλλά στο Βελιγράδι -από πέρσι- έχει δείξει πως ο Σφαιρόπουλος μπορεί να στηριχθεί, ακόμα και εξ ολοκλήρου, πάνω του.

Ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ, γεννημένος στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, μέχρι στιγμής, πέραν από τους 13 πόντους μέσο όρο στην επίθεση, έχει προσθέτει στην στατιστική του και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα. Δείχνει ικανός να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει βρει το έδαφος για να αναδείξει χαρίσματα που μπορούν να μετατρέψουν την ομάδα του σε πρωταγωνιστική δύναμη στη λίγκα.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στην όλη εξίσωση πλέον μπαίνει ένας ακόμα πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που με την ποιότητα, την εμπειρία και κυρίως την εξυπνάδα του, μπορεί να αναβαθμίσει κι άλλο τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν έπαιξε στα πρώτα δύο ματς, λόγω της τιμωρίας του από την τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν, αλλά κόντρα στην Μπασκόνια επανεμφανίστηκε. Έπαιξε λίγο, αλλά στα κρίσιμα θα παίξει περισσότερο...

00:03 - 16.10.2024

Τα highlights της νίκης του Ερυθρού Αστέρα επί της Φενέρμπαχτσε

O Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πήρε σπουδαία νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Απολαύστε τα στιγμιότυπα από το τεράστιο «διπλό» των Σέρβων στην Κωνσταντινούπολη.