Κατακυρώθηκε υπέρ του Ερυθρού Αστέρα ο δεύτερος τελικός με την Παρτίζαν που δεν τελείωσε ποτέ - Η ομάδα του Σφαιρόπουλου παίρνει στα... χαρτιά το πρωτάθλημα

Κατακυρώθηκε υπέρ του Ερυθρού Αστέρα ο δεύτερος τελικός με την Παρτίζαν που δεν τελείωσε ποτέ - Η ομάδα του Σφαιρόπουλου παίρνει στα... χαρτιά το πρωτάθλημα

Γιώργος Γαβριλάκης 13:04 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 07.06.2024

O αρμόδια αρχή που διαχειρίζεται το πρωτάθλημα της Σερβίας έχρισε νικητή στα χαρτιά με 20-0 σκορ τον Ερυθρό Αστέρα στο επεισοδιακό Game 2 κόντρα στην Παρτίζαν, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατέκτησε μετά την Αδριατική Λίγκα και το εγχώριο πρωτάθλημα!

Ο δεύτερος τελικός στο πρωτάθλημα της Σερβίας -κι ενώ τον πρώτο τον είχε... κατακτήσει ο Ερυθρός Αστέρας- ξεκίνησε την Τετάρτη (5/6) το βράδυ στην Stark Arena του Βελιγραδίου και τελικά τελείωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/6) πολύ μακριά από το γήπεδο της Παρτίζαν και με τρόπο ανορθόδοξο, που δεν αποτελεί κανονικότητα.

Στο μεσοδιάστημα η αναμέτρηση είχε σταματήσει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και λίγο αργότερα διεκόπη οριστικά!

Η γηπεδούχος Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες γινόταν χαμός και όταν οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του γηπέδου, οι οπαδοί δεν είχαν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τις θέσεις του, όπως φάνηκε από το γεγονός πως συμμορφώθηκαν αρκετή ώρα μετά με τις υποδείξεις.

Μετά την εκκένωση, οι διαιτητές και ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκαν στο παρκέ, με την Παρτίζαν από την άλλη να μην βγαίνει σε αυτό. Έτσι, μετά το πέρας των 15 λεπτών που προβλέπει ο κανονισμός, το φύλλο αγώνα έκλεισε κατά των Ασπρόμαυρων του Βελιγραδίου.

Το πρωί της Πέμπτης (6/6) στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής της σέρβικης λίγκας, αποφασίστηκε πως ο Ερυθρός Αστέρας θα πάρει το παιχνίδι με σκορ 20-0. Και με αυτόν τον τρόπο ζευγάρωσε τις νίκες του στους τελικούς και ως εκ τούτου κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα.

Κι αυτό συνέβη για ένατη χρονιά σερί και για 24η στην ιστορία του συλλόγου στα εθνικά πρωταθλήματα. Έτσι, ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, ναι μεν στην Euroleague δεν μπόρεσε να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική σε σχέση με τις κορυφαίες, αλλά κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα και τώρα πήρε τον δεύτερο τίτλο του με την ομάδα του Βελιγραδίου.

Μάλιστα, πριν τους τελικούς είχε λάβει την τιμητική και ανεπίσημη διάκριση του πρώτου προπονητή στην ιστορία που κατάφερε να νικήσει τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί. Τώρα τις έχει κάνει οκτώ και με αυτή τη χαρά θα πάει για διακοπές και ακολούθως θα καταστρώσει τα πλάνα για την επόμενη σεζόν. Μέσα σε αυτά υπάρχει η διάθεση της διοίκησης για πολύ σημαντική ενίσχυση του ρόστερ και ήδη ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ της Μπασκόνια φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους».