Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει και τον Σβεντ στο Βελιγράδι

Αλεξέι Σβεντ

i

© Intime

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει και τον Σβεντ στο Βελιγράδι

Νίκος Καλαμπάκας 23:13 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πάρει φόρα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και δημοσιεύματα από τη Σερβία αναφέρουν ότι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Σβεντ.

Σε μια κίνηση που αναμένεται να τον ανεβάσει επίπεδο προχωρά ο Ερυθρός Αστέρας, αφού τις τελευταίες ώρες η Σερβία «βουίζει» ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τον Αλεξέι Σβεντ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται τις τελευταίες βδομάδες σε επικοινωνία, προσπαθώντας να βρουν τη χρυσή τομή και να συνεργαστούν.

Ο κόουτς των Σέρβων, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έχει πολύ καλή εικόνα για το τι μπορεί να του προσφέρει ο γμαρντ από τη Ρωσία αφού έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ο σύλλογος του Βελιγραδίου ανησυχεί για το γεγονός ότι ο Σβεντ έχει μεγάλη προσφορά από ομάδα της Κίνας, καθώς και για το γεγονός ότι μια άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας είναι στο παιχνίδι.

Ο Ρώσος παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Χίμκι και Ντιναμό.

Στο ΝΒΑ φόρεσε τις φανέλες των Μινεσότα, Φιλαδέλφεια, Χιούστον και Νιου Γιορκ Νικς και το 2015 επέστρεψε στη Χίμκι, ενώ ακολούθησε η ΤΣΣΚΑ, με την οποία είχε συμβόλαιο μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Σβεντ είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης είχε συνεργαστεί στη Χίμκι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και οι δυό τους διατηρούν εξαιρετική σχέση, όμως οι ερυθρόλευκοι τον «έκοψαν». Μάλιστα είχε αποκαλύψει ο ίδιος ότι είχε επαφές με την ελληνική ομάδα, όμως το θέμα του δεν προχώρησε. 

Σε περίπτωση που τελικά οι Σέρβοι αποκτήσουν τον Σβεντ, ισχυροποιούνται αφάνταστα στην περιφέρειά τους. Εκεί υπάρχουν ακόμα οι Μίλος Τεόντοσιτς, o Σάμπαζ Νέιπιερ, ο Άνταμ Χάνγκα, ο Γιάγκο Ντος Σάντος και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου θα γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί με αυτούς τους γκαρντ. Ο Σβεντ θα είναι το... κερασάκι στην τούρτα ενός ρόστερ που δύσκολα θα ονειρεύονταν τις προηγούμενες χρονιές οι άνθρωποι της ομάδας!