Ο Πάντερ «εκτέλεσε» τον Ερυθρό Αστέρα και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Πάντερ «εκτέλεσε» τον Ερυθρό Αστέρα και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα

Νίκος Καλαμπάκας 23:35 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 18.10.2024

Ματς για γερά νεύρα έγινε στην Αρένα του Βελιγραδίου, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά στην παράταση οι Καταλανοί με σκορ 98-94, σε ένα ματς που είχε πάθος, ένταση και πολλή ενέργεια!

Αγώνας υψηλού επιπέδου ήταν αυτός που έγινε στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Ερυθρός Αστέρας και την Μπαρτσελόνα. Η αναμέτρηση κρίθηκε τελικά στην παράταση υπέρ της Μπάρτσα (94-98) η οποία ανάγκασε τον Αστέρα στην πρώτη του φετινή ήττα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέσα στην Belgrade Arena ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα. Οι Σέρβοι ήταν η μοναδική ομάδα που έχει παραμείει αήττητη έπειτα από 4 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα και οι φίλοι του, έκαναν την ατμόσφαιρα να μοιάζει με... κόλαση!

Η Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις εκδηλώσεις των αντιπάλων οπαδών και στην 1η περίοδο έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και ήταν αυτή που οδηγούσε το σκορ.

Πάντερ και Ερνάνγκομεθ έδιναν τον ρυθμό στην επίθεση των Καραλανών και τους έδιναν την ευκαιρία να προπορεύονται, ωστόσο ο Αστέρας μετά το 6ο λεπτό άλλαξε ταχύτητα και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα (16-15). Η Μπαρτσελόνα όμως ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει τους Σέρβους να πιστέψουν ότι θα έχουν εύκολο βράδυ και στο τέλος του δεκαλέπτου είχαν προβάδισμα ενός πόντου (25-26).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και της 2ης περιόδου. Οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν στο σκορ χέρι - χέρι, όμως ο Αστέρας ήταν λίγο πιο σφιχτός στην άμυνα και κατάφερε να πάρει πάρει διαφορά 6 πόντων (39-33) 4.09'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα δεν προσπέρασε ποτε και απλά ισοφάρισε σε 44-44, πριν ο Μακιντάιρ γράψει με buzzer το 47-44 του ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο «ζεστή» την 4η περίοδο. Οι Καταλανοί μπήκαν με ένα σερί 6-0, πήραν προβάδισμα και αιφνιδίδασαν τους γηπεδούχους, όμως η αντίδραση των παικτών του Σφαιρόπουλου ήταν άμεση και τους έδωσε την ευκαιρία να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +3 (66-63).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν όπως το περιμέναμε. Ο αγώνας είχε αποκτήσει πλέον τον χαρακτήρα του θρίλερ με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία και τη διαφορά να παραμένει στον έναν με δύο πόντους.

Οι δύο αντίπαλοι έδιναν σκληρές μάχες σε κάθε κατοχή, οι άμυνές είχαν σφίξει σαν... τανάλιες και πλέον ο πιο ψύχραιμος θα έπαιρνε και τη νίκη. Το τέλος ωστόσο ήταν επεισοδιακό, αφού με το σκορ στο 82-81 ο Κάνααν αστόχησε σε βολή από τεχνική ποινή στον πάγκο της Μπάρτσα και στη συνέχεια ο Πάντερ με φοβερό τρίποντο έγραψε το 82-84. Τον τελευταίο λόγο πάντως στην κανονική διάρκεια είχαν οι γηπεδούχοι, που ισοφάρισαν με λέι απ του Γιάγκο Ντος Σάντος.

Στη συνέχεια ο Πάντερ αστόχησε σε «σκοτωμένο» σουτ και ο αγώνας οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί η Μπαρτσελόνα με μεγάλα τρίποντα των Πάρκερ και Πάντερ φάνηκε πιο ψύχραιμη και τελικά επικράτησε με 98-94.

MVP

Ο Κέβιν Πάντερ έχει κρύο αίμα και το έδειξε και στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Ο σούτινγκ γκαρντ των Καταλανών ήταν αυτός που «εκτέλεσε» τους Σέρβους στην κανονική διάρκεια πριν ο Σάντος ισοφαρίσει και αυτός που τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων ένα λεπτό πριν τη λήξη της παράτασης, ενώ εκεί έγραψε πάλι με τρίποντο τον επίλογο...

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη άστοχη βολή του Κάνααν στην κανονική διάρκεια και όταν ο πάγκος της Μπαρτσελόνα δέχθηκε τεχνική ποινή, ήταν το στοιχείο που κράτησε τους Καταλανούς στο ματς. Έπειτα πέρασαν μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Πάντερ και η ομάδα του πήρε ψυχολογία ώστε στην παράταση να «βομβαρδίσει» τους Σέρβους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Αστέρας φιλοξενείται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται στη Βαρκελώνη με τη Βιλερμπάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ