Μπολομπόι και Κάνααν «υπέγραψαν» τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Μπασκόνια!

Μπολομπόι και Κάνααν «υπέγραψαν» τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Μπασκόνια!

Sportal newsroom 22:57 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 09.10.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας σημείωσε τη δεύτερή του νίκη στη φετινή Euroleague, αφού μετά την Παρί στη Γαλλία, υπέταξε και την Μπασκόνια στο Βελιγράδι με σκορ 78-71. Ο Κάνααν ήταν ο παίκτης που «υπέγραψε» τη νίκη, με τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς που έφερε τη διαφορά ξανά στους πέντε πόντους.

Τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμα ματς της φετινής Ευρωλίγκα σημείωσε ο Αστέρας, που επικράτησε στο Βελιγράδι της Μπασκόνια με σκορ 78-71 . Οι νικητές είδαν τους Τζόελ Μπολομπόι και Αϊζάια Κάνααν να κάνουν σπουδαία εμφάνιση, σημειώνοντας 15 και 19 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα, ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού με τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη, ήταν ο παίκτης που «κλείδωσε» οριστικά τον αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ζεστοί στον αγώνα και βομβάρδισαν τους Βάσκους από τα 6.75. Ο Κάνααν έκανε την αρχή με 2/2, Κάλινιτς και Μακιντάιρ ακολούθησαν και έτσι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στο 5ο λεπτό προηγούνταν με 9 (15-6).

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μέχρι το 8ο λεπτό ήταν κυρίαρχοι, ανέβηκαν και στο +10 (20-10), όμως ένα σερί 8-0 της Μπασκόνια άλλαξε την εικόνα του ματς και οι δύο ομάδες έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 25-20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν κύλησε διαφορετικά. Οι Σέρβοι είχαν την κυριαρχία και τον έλεγχο του αγώνα και διατηρούσαν μια διαφορά 8 -13 πόντων.

Η Μπασκόνια έδειχνε εγκλωβισμένη στην επίθεση, δεν είχε καθαρό μυαλό και έτσι ήταν μόνιμα στον ρόλο του κυνηγού.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάνααν, Μπολομπόι και Νέντοβιτς δεν κατέβασαν ποτέ την ταχύτητα, ο Αστέρας διατηρούσε εύκολα το προβάδισμά του το οποίο έφτασε μέχρι τους 13 πόντους (56-43) και κάθε φορά που η Μπασκόνια επιχειρούσε να το... ροακνίσει, οι Σέρβοι έβρισκαν τις λύσεις και το διατηρούσαν. Στο 30' το σκορ ήταν 59-49 και οι γηπεδούχοι είχαν βάλει γερές βάσεις για τη δεύτερη τους φετινή νίκη στη διοργάνωση.

Οι Βάσκοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ντάντα Χολ θυμήθηκε τα... νιάτα του και μαζί με τους Ρογκαβόπουλο και Μονέκε έφεραν το ματς στο - 5 (71-66), όμως στο ένα λεπτό που απέμενε ο Ρογκαβόπουλος αστόχησε σε τρίποντο και ο Αστέρας απέφυγε τα χειρότερα!

MVP

Ο Τζόελ Μπολομπόι έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια. Στη δεύτερή του σεζόν στο Βελιγράδι δείχνει διψασμένος για μπάσκετ και ήταν ο κορυφαίος του παρκέ στην αναμέτρηση.

Το κλειδί του αγώνα

Η Μπασκόνια έκανε πολλές απόπειρες να επιστρέψει από διαφορά δέκα πόντων, όμως ο Ερυθρός Αστέρας πάντα έβρισκε τον τρόπο να ανεβάζει τη διαφορά συνεχώς σε επίπεδα που τον έκαναν να νιώθει ασφάλεια.

Η επόμενη αγωνιστική

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Αστέρας φιλοξενείται από τη Φενέρ, ενώ η Μπασκόνια υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δείτε το Play by Play του αγώνα.

Sportal Studio LIVE από το Λονδίνο για το Αγγλία - Ελλάδα, ο Ριμπάλτα, το φοβερό ΟΑΚΑ και ο Φαλ
SPORTAL ORIGINALS

18:00 - 09.10.2024

Sportal Studio LIVE από το Λονδίνο για το Αγγλία - Ελλάδα, ο Ριμπάλτα, το φοβερό ΟΑΚΑ και ο Φαλ

Η εκπομπή Sportal Studio Live κάνει απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο για όλα τα τελευταία νέα πριν την αναμέτρηση Aγγλία - Ελλάδα για το Nations League. Μεταδίδει ο απεσταλμένος του Sportal, Βασίλης Μοιρώτσος. Στο στούντιο ο Ηλίας Λαλιώτης, για την μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ και το παιχνίδι του Παναθηναϊκός - Μπάγερν. Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ενόψει Ζάλγκιρις και ο Κώστας Τσίλης για την άφιξη Ριμπάλτα στην ΑΕΚ.. Παρουσιάζουν οι Γιώργος Περπερίδης και Χρήστος Τσάλτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ