Ο διαστημικός Χάουαρντ ξελάσπωσε την Μπασκόνια στη Σερβία

Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο διαστημικός Χάουαρντ ξελάσπωσε την Μπασκόνια στη Σερβία

Sportal newsroom 21:56 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 14.08.2024

Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε ένα ακόμα φοβερό ματς οδηγώντας τη Μπασκόνια σε εκτός έδρας νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 91-90.

Με τον Μάρκους Χάουαρντ να κάνει... όργια για μια ακόμα φορά, η Μπασκόνια αν και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε στα... σχοινιά από τον Ερυθρό Αστέρα αντέδρασε και τελικά δρπάτευεσε από το Βελιηράδι με τη νίκη (90-91).

Η εξέλιξη του αγώνα

Φοβερό πρώτο ημίχρονο έκανε ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος αν και δεν είχε στη δωδεκάδα τον Μίλος Τεόντοσιτς, είδε τον Σμαρτ να κάνει καλό ξεκίνημα και να καλύπτει επάξια το κενό του Σέρβου γκαρντ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν συγκεντρωμένη και ήξερε τι ζητάει στο παρκέ και πως να το πάρει. Κάπως έτσι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε ήδη διψήφια διαφορά (30-20), ενώ όσο περνούσε η ώρα, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε. Οι Σέρβοι πήγαν μέχρι το +12, όμως η Μπασκόνια στο ημίχρονο είχε φτάσει στο -9 (52-43).

Η τρίτη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική. Η Μπασκόνια ήταν καταιγιστική και με επί μέρους σκορ στο δεκάλεπτο 26-10, έβαλε από κάτω τον Αστέρα και πήρε την κυριαρχία του αγώνα. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έδειχναν να πατούν καλύτερα και έβρισκαν λύσεις, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Αυτό είχε ως συνέπεια η ομάδα της Βιτόρια να προηγείται στο 30' με 7 πόντους (62-69) και να δείχνει πλέον φαβορί για τη νίκη.

Στο 32' η διαφορά ανέβηκε στιους 12 (65-77), όμως ήταν τότε που οι γηπεδούχοι γύρισαν ξανά τον διακόπτη κι επέστρεψαν στο παιχνίδι. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Γκιεντράιτις με τρίποντο μείωσε σε 83-85 και το ματς πια είχε αποκτήσει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα παιχνίδι - θρίλερ.

Ο Χάουαρντ έδωσε διαφορά πέντε πόντων στη Μασκόνια (83-88) και όλα έδειχναν πλέον ότι ο αγώνας είχε κριθεί υπέρ των φιλοξενούμενων, αφού εκτός από το προβάδισμα είχαν και την ψυχολογία. Ο Αστέρας έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει, μείωσε στο καλάθι, όμως η Μπασκόνια φάνηκε ψύχραιμη στις βολές πoυ εκτέλεσε στο τελευταίο λεπτό και πήρε τη νίκη με το τελικό 90-91.

MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ σημείωσε 32 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που για μια ακόμα φορά ξελάσπωσε τη Μπασκόνια σε παιχνίδι κρίσιμο. Ο Αμερικάνος όταν είναι στη βραδιά του είναι ασταμάτητος...

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η τρίτη περίοδος. Η Μπασκόνια ήταν καταιγιστική και με το μπάσκετ που έπαιξε «κλείδωσε» τους Σέρβους αφήνοντάς τους σε ρόλο θεατή. Πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν κι έπειτα ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Αστέρας φιλοξενείται από την Άλμπα, ενώ η Μπασκόνια υποδέχεται τη Βαλένθια

Διαιτητές

Μπολτόζερ, Νέντοβιτς και Σέλικ

Δεκάλεπτα: 30-20, 52-43, 62-69, 90-91

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μακάμπι και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!