Ο Σφαιρόπουλος «κλείδωσε» τον Χάουαρντ και ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα κόντρα στην Μπασκόνια
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Σφαιρόπουλος «κλείδωσε» τον Χάουαρντ και ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα κόντρα στην Μπασκόνια

Νίκος Καλαμπάκας 17:04 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 10.10.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Μπασκόνια με σκορ 78-71 και σημείωσε τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Euroleague. Ο Σφαιρόπουλος πέρασε «χειροπέδες» στον Χάουαρντ και οι Σέρβοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους ξεκινούν τη διοργάνωση με δύο σερί νίκες...

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 2/2 στη φετινή Euroleague, αφού μετά την εκτός έδρας νίκη του κόντρα στην Παρί, κατάφερε να επιβληθεί και της Μπασκόνια στο Βελιγράδι.

Ο κύριος λόγος για την επίτευξη της νίκης ήταν η ατσάλινη άμυνα των Σέρβων που περιόρισαν τα επιθετικά όπλα των Βάσκων και κυρίως την... ατομική βόμβα που ακούει στο όνομα Μάρκους Χάουαρντ.

Ο σούπερ σταρ της Μπασκόνια έμεινε στους 7 πόντους και δεν είχε τη συνηθισμένη του άνεση στις επιθέσεις της ομάδας του. Δεν μπορούσε να βρει σουτ έπειτα από σκριν, δεν μπορούσε να ξεμαρκαριστεί μόνος του και κάθε φορά που ζητούσε την μπάλα ένιωθε την ερυθρόλευκη πίεση πάνω του.

«Επικεντρωθήκαμε σε αυτόν, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να τον σταματήσουμε αν βρει ρυθμό. Πέρυσι έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Ντόμπριτς έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω του, γι' αυτό είπα ότι ήταν ομαδική νίκη» είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δίνοντας το στίγμα για το πως οι παίκτες του είχαν στρέψει την προσοχή τους στον σκόρερ της Μπασκόνια.

Μπολομπόι και Κάνααν «υπέγραψαν» τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Μπασκόνια!
EUROLEAGUE

22:57 - 09.10.2024

Μπολομπόι και Κάνααν «υπέγραψαν» τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Μπασκόνια!

Ο Ερυθρός Αστέρας σημείωσε τη δεύτερή του νίκη στη φετινή Euroleague, αφού μετά την Παρί στη Γαλλία, υπέταξε και την Μπασκόνια στο Βελιγράδι με σκορ 78-71. Ο Κάνααν ήταν ο παίκτης που «υπέγραψε» τη νίκη, με τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς που έφερε τη διαφορά ξανά στους πέντε πόντους.

Η ασφυκτική άμυνα πάνω στον Χάουαρντ περιελάμβανε βοήθειες από τους Μπολομπόι και Μίτροβιτς, που απέτρεπαν τον γκαρντ της Μπασκόνια από το να πλησιάζει προς την μπάλα και μετά τα σκριν και τις αλλαγές του έκλειναν τους διαδρόμους.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κάπως έτσι ήρθε η νίκη για τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου, που με το 2/2 σημείωσαν ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που ξεκινούν την Ευρωλίγκα με δύο νίκες...