Ο Γιάγκο Ντος Σάντος θέλει να κερδίσει με τον Ερυθρό Αστέρα τις πιο δυνατές ομάδες της Euroleague

Ο Γιάγκο Ντος Σάντος θέλει να κερδίσει με τον Ερυθρό Αστέρα τις πιο δυνατές ομάδες της Euroleague

Γιάννης Πάλλας 17:47 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 30.09.2024

Ο Γιάγκο Ντος Σάντος μίλησε στο SportKlub και έβαλε ψηλά τον πήχη στην Euroleague για τον Ερυθρό Αστέρα

Ένα από τα «όπλα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ερυθρό Αστέρα και τη νέα σεζόν είναι ο Γιάγκο Ντος Σάντος.

Ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ δεν ξεκουράστηκε καθόλου, καθώς αγωνίστηκε με την Εθνική του ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πλέον είναι ορεξάτος και με διάθεση να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Αρχικά, ο Γιάγκο Ντος Σάντος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Εθνική ομάδα. «Για μένα και για τη Βραζιλία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν σημαντικοί. Αυτό ήταν το όνειρό μου και το έκανα πραγματικότητα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στo SportKlub.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Euroleague και την προσπάθεια της ομάδας του τη νέα σεζόν.

«Παίξαμε το παιχνίδι μας, ελέγξαμε τον ρυθμό και κερδίσαμε την περασμένη σεζόν την Αδριατική Λίγκα (ABA League). Θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό στην Euroleague αυτή τη σεζόν, γιατί παίζουμε με τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Θέλουμε να νικήσουμε τις πιο δυνατές ομάδες στην Euroleague και να πάμε στα playoffs. Θα δουλέψουμε σκληρά αυτή τη σεζόν για να τα καταφέρουμε» επισήμανε ο Γιάγκο Ντος Σάντος.

Για το γεγονός ότι ανεβάζει επίπεδο με την απόδοση του τον Ερυθρό Αστέρα και την ενέργεια που αντλεί από τον κόσμο, υπογράμμισε: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή του μπάσκετ. Όταν είμαι καλός όπως πέρυσι, το απολαμβάνω, όταν είμαι κακός, δουλεύω ακόμα πιο σκληρά γιατί χρειάζομαι βελτίωση. Είναι εύκολο για μένα, έχω μια νοοτροπία - όταν βγαίνω στο γήπεδο θέλω να είμαι ο καλύτερος στο παρκέ και να κερδίζω παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί, τα πάντα, μου αρέσουν και παίζω για αυτό».

Για το αν η πίεση του δημιουργεί πρόβλημα ή του δίνει ένα πρόσθετο κίνητρο, παρατηρεί: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί μου αρέσει όταν έχω πίεση. Η πίεση για μένα είναι καλή, όχι κακή, γιατί όταν έχω πίεση και προσδοκίες έχω ευθύνη. Όταν έχεις ευθύνη τότε έχεις το κίνητρο να γίνεις καλύτερος. Όταν βγαίνω στο γήπεδο, βλέπω τους φιλάθλους και την ατμόσφαιρα των αγώνων, νιώθω πιο ασφαλής και έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν το κάνω ή κάνουμε κάτι καλό, οι οπαδοί τρελαίνονται και μου αρέσει αυτό».