Σφαιρόπουλος: «Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας με την Παρί»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε αγώνα του Ερυθρού Αστέρα - Φωτ. IMAGO

Σφαιρόπουλος: «Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας με την Παρί»

Γιάννης Πάλλας 19:47 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 03.10.2024

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Γιάννης Σφαιρόπουλος αναλύει τον αγώνα της πρεμιέρας (4/10, 22:00) με την Παρί επί γαλλικού εδάφους

Πανέτοιμοι για την πρώτη «μάχη» της σεζόν στην Euroleague είναι στον Ερυθρό Αστέρα απέναντι στην Παρί το βράδυ της Παρασκευής (4/10, 22:00) στη Γαλλία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απέναντι στη «νεοφώτιστη» ομάδα.

«Παίζουμε με την Παρί εκτός έδρας και καμία εκτός έδρας αναμέτρηση δεν είναι εύκολη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Κάναμε ένα σχέδιο για το πώς θα παίξουμε εναντίον τους και είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε αυτό το πλάνο. Η Παρί είναι μια ομάδα που παίζει μαζί εδώ και καιρό. Κράτησαν τους περισσότερους παίκτες από την περσινή σεζόν και πρόσθεσαν κάποιες ενισχύσεις» δήλωσε ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα για την συνάντηση με τους Γάλλους.

Και συμπλήρωσε: «Παρά την αλλαγή προπονητή, παίζουν όπως και την περσινή σεζόν. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο ξεκίνημα της νέας σεζόν στην Euroleague. Στόχος μας είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του ματς και να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Στο τέλος θα δούμε τι θα μας φέρει. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ο τρόπος που παίζουν ομαδικό μπάσκετ είναι μοναδικός. Τα γκαρντ τους θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν, γιατί φυσικά περιμένουμε να έχουν επιπλέον κίνητρο».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει ότι η Παρί είναι επικίνδυνη και αυτό προσπάθησε να το περάσει στους παίκτες του το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να μην εφησυχάσουν, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

Η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ είναι απαραίτητα συστατικά σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, ώστε ο Ερυθρός Αστέρας να φτάσει στη νίκη.