O Ερυθρός Αστέρας ετοιμάζει πρόταση στη Βίρτους για τον Σενγκέλια (vid)

O Ερυθρός Αστέρας ετοιμάζει πρόταση στη Βίρτους για τον Σενγκέλια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:33 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 20.06.2024

Ο Τόρνικε Σενγκέλια έχει συμβόλαιο με την Βίρτους, που πλέον είναι πιο... αποφασισμένη να τον αποδεσμεύσει λόγω οικονομικών δυσκολιών και ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει τον Γεωργιανό φόργουορντ στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα.

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, αλλά η Βίρτους Μπολόνια τελικά δεν πήρε την απόφαση να τον παραχωρήσει και κράτησε τον Γεωργιανό φόργουορντ. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» βρέθηκαν... αγκαλιά με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ακολούθησε μία εξαιρετική σεζόν για τον «Τόκο» (και μία... υποτονική για τον Ισπανό) και τώρα, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ με τους Ιταλούς, οι πιθανότητες αποχώρησής του είναι μεγαλύτερες απ' ότι πέρσι. Κυρίως, γιατί η Βίρτους έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και μία πώληση, δηλαδή η είσπραξη buy out της τάξης του μισού εκατομμυρίου, σε συνδυασμό με το... ξεφόρτωμα ενός επταψήφιων αποδοχών συμβόλαιο, θα τους έδινε μία σημαντική ανάσα.

Εν μέσω αυτής της... ατμόσφαιρας, από την Ιταλία προέκυψε η φήμη περί νέας εμπλοκής του Παναθηναϊκού, κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώνεται, αλλά η νέα παρουσία διεκδικητή του Σενγκέλια είναι υπαρκτή και έχει να κάνει με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στην Ευρώπη δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Βελιγραδίου σε κάποια διάκριση, εντός των συνόρων η πορεία της ήταν σαρωτική. Κατέκτησε χωρίς να χάσει κανένα ματς στους τελικούς την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στην Αδριατική Λίγκα και στο σέρβικο πρωτάθλημα. Τώρα, στόχος είναι η αναβάθμιση του συνόλου, ώστε τη νέα χρονιά στην Euroleague η ομάδα να είναι πολύ περισσότερο ανταγωνιστική και σε θέση να διεκδικήσει τουλάχιστον την πρόκριση στα Playoffs.

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

08:12 - 20.06.2024

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)

Ο Ντάβις Μπέρτανς τον Νοέμβριο θα γίνει 32 ετών και το πιθανότερο είναι να γιορτάσει τα γενέθλια κάπου στην Ευρώπη. Μετά από 8 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Λετονός φόργουορντ με μπόι στα 208 εκατοστά, σύντομα θα αποδεσμευτεί από τους Χόρνετς. Δεν έλαμψε στις ΗΠΑ, παρά μόνο στιγμιαία ξεχώρισε, αλλά στο βιογραφικό του αναφέρεται το εξής… τρομακτικό: Ο Πέτροβιτς, ο Στογιάκοβιτς και ο Καλντερόν είναι μόνοι Ευρωπαίοι που σούταραν τρίποντα πιο αποτελεσματικά απ’ αυτόν!

Γι' αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε ήδη ο Αϊζέια Κάνααν από τον Ολυμπιακό, ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μίλος Τεόντοσιτς και του Ρόκας Γκιεντράιτις. Επίσης, ο Ερυθρός Αστέρας διεκδικεί τον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, αλλά το όνομα του Τόρνικε Σενγκέλια μπαίνει για τα καλά στη λίστα του Σφαιρόπουλου.