Ο Τσόβιτς αποκάλυψε το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα – Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε παίκτες και πόσα στο προπονητικό επιτελείο

Νεμπόισα Τσόβιτς

i

© photo by Alexandar Dimitrijevic / Sportal

Ο Τσόβιτς αποκάλυψε το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα – Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε παίκτες και πόσα στο προπονητικό επιτελείο

Γιάννης Πάλλας 17:03 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 20.09.2024

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα Νεμπόισα Τσόβιτς επισήμανε πως ο συνολικός προϋπολογισμός θα φτάσει τα 20 με 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναφέρεται στις αμοιβές παικτών και προπονητικού τιμ

Πλήρη ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του Ερυθρού Αστέρα έκανε ο πρόεδρος της ομάδας Νεμπόισα Τσόβιτς. Ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας του Βελιγραδίου αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός της νέας αγωνιστικής περιόδου φτάνει τα 20-22 εκατομμύρια ευρώ με τα 14.308.000 ευρώ να διατίθενται για τους μισθούς των παικτών.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα δεν αναφέρθηκε μόνο στον προϋπολογισμό, αλλά και στα έσοδα της ομάδας από τα εισιτήρια διαρκείας.

«Ο προϋπολογισμός για τους παίκτες είναι 14.308.000 €. Υπολογίζουμε τα συνολικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων όλων των δαπανών του συλλόγου, να είναι μεταξύ 20-22 εκατομμυρίων ευρώ» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο Νεμπόισα Τσόβιτς αναφέρθηκε σε αριθμούς, όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε πουλήσει 10.191 εισιτήρια διαρκείας, συν 350 μέσω χορηγών, δημιουργώντας 3,9 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Οι φόροι αντιστοιχούν στο 10%. Τα εισιτήρια για έναν αγώνα θα είναι πιο ακριβά, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων ενός αγώνα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου» είπε.

Στη συνέχεια αφού διέψευσε πως ειπώθηκε ότι στόχος ήταν οι 26 νίκες στη Euroleague, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση: «Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Να υπερασπιστούμε τα τρία εγχώρια τρόπαια, το Κύπελλο Σερβίας, την Αδριατική Λίγκα και το Πρωτάθλημα Σερβίας και να πετύχουμε να βρεθούμε στην κατάταξη στο Top- 10 στην EuroLeague. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό ή το επικρίνουν ήδη, εντάξει. Πέρυσι, κερδίσαμε και τα τρία τρόπαια. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να το κάνουμε βήμα-βήμα».

Όσον αφορά το εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague αναγνωρίζει πως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να πειστούν και να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και οι υπόλοιποι μέτοχοι των ομάδων.

Στη συνέχεια ο Τσόβιτς αναφέρθηκε στο Financial Fair Play (FFP) της EuroLeague.

«Προετοιμαζόμαστε για το Financial Fair Play (FFP) της EuroLeague. Έχουμε τακτοποιήσει όλες τις οφειλές σε παίκτες και προπονητές, αποφεύγοντας τυχόν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε με το Καμπάτσο. Εξετάζουμε τους τελευταίους κανόνες (FFP), οι οποίοι θα εφαρμοστούν πλήρως στη σεζόν 2027-28, αλλά φέτος λειτουργεί ως προπαρασκευαστική φάση».

Τέλος, για την αποχώρηση του Νίκολα Τόπιτς που πήγε στο ΝΒΑ, αποκάλυψε τα χρήματα που έλαβε η ομάδα του.

«Το θέμα πήγε στο ΝΒΑ και ο Ερυθρός Αστέρας έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, εκ των οποίων τα 200.000 δολάρια πήγαν στον ατζέντη του. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος του το NCAA - αυτό απαιτεί στάση τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τη FIBA, καθώς το μπάσκετ γενικά απειλείται» κατέληξε.