«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι της Σερβίας, καταιγιστικός ο Αστέρας κόντρα στην Παρτίζαν

Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι της Σερβίας, καταιγιστικός ο Αστέρας κόντρα στην Παρτίζαν

Νίκος Καλαμπάκας 23:07 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 14.08.2024

Στον Ερυθρό Αστέρα κατέληξε το μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας κόντρα στην Παρτίζαν. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν την ανοδική τους πορεία αφού επιβλήθηκαν με 88-72, έχοντας κορυφαίο τους παίκτη ξανά τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Την 8η του νίκη στη φετινή Euroleague πήρε ο Ερυθρός Αστέρας, που στην «καυτή» Stark Arena, υπέταξε τη Παρτίζαν με σκορ 88-72. Κορυφαίος ο Τεόντοσιτς που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 7 ασίστ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ερυθρός Αστέρας μέσα στη φανατισμένη Stark Arena ξεκίνησε δυνατά και από την πρώτη στιγμή έδειξε στην Παρτίζαν ότι δεν θα είχε εύκολη δουλειά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και με όπλο τους την άμυνα «καθήλωσαν» τους αντιπάλους τους και στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου είχαν ήδη διψήφια διαφορά (24-13).

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν επηρεασμένοι από τις αντιδράσεις των φίλων των ερυθρόλευκων και δίχως να έχουν καθαρό μυαλό, έβλεπαν τον Αστέρα να κάνει ότι θέλει μέσα στο παρκέ. Γκίλεσπι, Γκιεντράιτις και Χάνγκα έδιναν τον ρυθμό στην επίθεση και έτσι οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, με το ταμπλό στο ημίχρονο να γράφει 50-29.

Η Παρτίζαν ήταν λογικό ότι θα έβγαζε αντίδραση, ωστόσο όσο κι αν προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική στην άμυνα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να βρίσκουν λύσεις. Στην εξίσωση μπήκε για τα καλά και ο Τεόντοσιτς ο οποίος πήρε την ευθύνη της οργάνωσης και οι παίκτες του κόουτς Σφαιρόπουλου δεν αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους, συνεχίζοντας να κυριαρχούν. Στο 30' το σκορ ήταν 65-48 και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν τον αγώνα.

Όπως και τελικά έγινε, αφού οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ταχύτητα ποτέ και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, υπέταξαν τους μισητούς τους αντιπάλους με το τελικό 88-72 να τους χαρίζει την 8η νίκη τους στη φετινή Euroleague.

MVP:

Για ένα ακόμα βράδυ ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο μαέστρος του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σέρβος πλέι μέικερ στην καλή του μέρα κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και είναι ασταμάτητος. Κόντρα στην Παρτίζαν είχε 11 πόντους και 7 ασίστ και ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους συμπαίκτες του.

Το κλειδί του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό για τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έδειχνε σίγουρη σε ότι έκανε, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που φάνηκαν επηρεασμένοι από την καυτή ατμόσφαιρα της Stark Arena.

Διαιτητές: Ρότσα, Περούγα και Παστούσιακ

Η επόμενη αγωνιστική:

Ο Ερυθρός Αστέρας δοκιμάζεται στην έδρα της Βιλερμπάν ενώ η Παρτίζαν στης Φενέρ.

Δεκάλεπτα: 24-13, 50-29, 65-48, 88-72

Το boxscore της αναμέτρησης

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης