Στο στόχαστρο του Ερυθρού Αστέρα ο πρωταθλητής του NBA Οσάι Μπρισέτ (vid)

Οσάι Μπρισέτ

i

Οσάι Μπρισέτ / © IMAGO

Στο στόχαστρο του Ερυθρού Αστέρα ο πρωταθλητής του NBA Οσάι Μπρισέτ (vid)

Με το κεφάλαιο «Φίλιπ Πετρούσεφ» να κλείνει οριστικά, ο Ερυθρός Αστέρας στρέφεται σε άλλες λύσεις για την θέση «4» λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της Euroleague.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει βγει εδώ και καιρό στην αγορά για 4άρι, με την υπόθεση του Φίλιπ Πετρούσεφ να ναυαγεί οριστικά. Πλέον οι Σέρβοι κοιτάζουν για άλλες επιλογές λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της Euroleague. Σύμφωνα με την σέρβικη «sportske.net» η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γλυκοκοιτάζει τον Καναδό Οσάι Μπρισέτ ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στους Μπόστον Σέλτικς, πανηγυρίζοντας μαζί τους το πρωτάθλημα του NBA. Στα 26 του ο Μπρισέτ αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για την θέση του, καθώς πρόκειται για ένα αθλητικό 4αρι που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στο «physical» παιχνίδι της Ευρώπης.

Ο Κίναν Έβανς στο Sportal: «Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό - Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είμαι έτοιμος»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:30 - 26.09.2024

Ο Κίναν Έβανς στο Sportal: «Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό - Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είμαι έτοιμος»

Μιλώντας στην κάμερα του Sportal, ο Κίναν Έβανς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ολυμπιακό για το γεγονός της μεταγραφής παρά τον τραυματισμό του, ευχαρίστησε τους οπαδούς για την αγάπη και την υπομονή τους, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιστροφή του, την οποία και υπολογίζει κάπου στον δεύτερο γύρο της Euroleague.

Την σεζόν που μας πέρασε ο Καναδός μέτρησε 65 παιχνίδια (10 από αυτά στα playoffs) με την Βοστώνη με 3.7 πόντους και 2.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 11.5 λεπτά συμμετοχής.

Αποφοίτησε το 2019 από το Κολέγιο του Σίρακιους, χωρίς όμως να επιλεγεί στο ντραφτ εκείνης της χρονιάς. Οι Τορόντο Ράπτορς όμως, αποφάσισαν να του δώσουν μια ευκαιρία και του προσέφεραν ένα «two way» συμβόλαιο. Με την ομάδα από τον Καναδά αγωνίστηκε 19 φορές μετρώντας 1.9 πόντους ανα αγώνα. Το 2021 (και μετά από δύο απανωτά συμβόλαια των 10 ημερών) οι Ιντιάνα Πέισερς τον «έδεσαν» με 3ετές συμβόλαιο, με τον Μπρισέτ να στεριώνει για τα καλά πλέον στην λίγκα.

Τον Ιούλιο του 2023, οι Μπόστον Σέλτικς του προσέφεραν συμβόλαιο για 1+1(οψιόν παίκτη) χρόνο σε μια χρονιά που έμελλε να είναι ονειρική για εκείνους, αφού πανηγύρισαν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Παρά το γεγονός πως ο Μπρισέτ είχε ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας...αρνήθηκε την οψιόν των 2.5 εκατομμυρίων το φετινό καλοκαίρι και έγινε «free agent». Ο 26χρονος φόργουορντ κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να τον φέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.