Κράτησε τον Κούζμιτς ο Ερυθρός Αστέρας (pic)

Όγκνιεν Κούζμιτς

Κράτησε τον Κούζμιτς ο Ερυθρός Αστέρας (pic)

Χρήστος Τσάλτας 14:49 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Κάτοικος Βελιγραδίου θα παραμείνει ο Όγκνιεν Κούζμιτς, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας των δύο πλευρών για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Ερυθρός Αστέρας χτίζει το ρόστερ του με ποιότητα και σταθερές βάσεις. Διότι πέραν των παικτών που αποκτήθηκαν και έκακαν... θόρυβο με τη μετακόμισή τους στο Βελιγράδι, όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ρόκας Γκιεντράιτις, ο Σαμπάζ Νέιπιρ και ο Γιάγκο Ντος Σάντος, η ομάδα του Βελιγραδίου φροντίζει να κρατάει στις τάξεις της και παίκτες από το υπάρχον υλικό.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς ο Αστέρας ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακλόμα έναν χρόνο. Σε μια κίνηση που προσθέτει βάθος και ποιότητα στην φροντ λάιν της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σε μια σεζόν που αναμένεται άκρως απαιτητική.

O 33χρονος σέντερ βρίσκεται στο Βελιγράδι από το 2019, όταν και επέστρεψε από την διετία στην Ρεάλ Μαδρίτης (2017-19), με την οποία κατέκτησε την Euroleague το 2018. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί μέλος του ροτέισιον, ενώ φέτος αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα δίνει ανάσες στους Τζοέλ Μπολομπόι και Μάικ Τόμπι στη θέση 5.

Στην καριέρα του ο Σέρβος σέντερ έχει περάσει και από το ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με τους οποίους αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2015, στο πλευρό των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν. Έκοττε επέστρεψε στην Ευρώπη, όπου από το 2015 έως και σήμερα αγωνίζεται στη Euroleague, αποτελώντας έναν από τους πιο σταθερούς πυλώνες στην φροντ λάιν κα΄θε ομάδας που αγωνίστηκε (Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ερυθρός Αστέρας).

Την περασμένη σεζόν ο ρόλος του ήταν περιορισμένος, καθώς αγωνίστηκε σε 12 αγώνες της ABA Liga, μετρώντας 3,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 86,4% στα δίποντα στα παιχνίδια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.