«Δολοφόνος» Νέντοβιτς... σκότωσε τη Βαλένθια στην Σταρκ Αρένα

Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

«Δολοφόνος» Νέντοβιτς... σκότωσε τη Βαλένθια στην Σταρκ Αρένα

Νίκος Καλαμπάκας 23:03 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 14.08.2024

Ο Τεόντοσιτς δημιουργούσε, ο Νέντοβιτς «εκτελούσε» και ο Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε της Βαλένθια με σκορ 82-64 για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

Τη 10η νίκη του στη φετινή Euroleague πήρε ο Ερυθρός Αστέρας που επικράτησε της Βαλένθια στη Σερβία με σκορ 82-64. Κορυφαίοι των νικητών οι Νέντοβιτς και Τεόντοσιτς που έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ. Ο πρώτος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και 6/7 τρίποντα, ενώ ο Σέρβος γκαρντ μπήκε στο παρκέ και γύρισε τον διακόπτη για την ομάδα του. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους λίγο νευρικούς. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε μουδιασμένη στο παρκέ και η Βαλένθια το εκμεταλλεύτηκε κρατώντας τον ρυθμό σε χαμηλό τέμπο. Κάπως έτσι στο 10ο λεπτό η ισπανική ομάδα ήταν μπροστά με έναν πόντο και έδειχνε να μην επηρεάζεται από την «καυτή» ατμόσφαιρα της Σταρκ Αρένα.

Η είσοδος του Μίλος Τεόντοσιτς άλλαξε άρδην την κατάσταση στο παρκέ. Ο Σέρβος γκαρντ απέδειξε γιατί παραμένει ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του, παρά τα 36 του χρόνια, αφού κάτι παραπάνω από 9 λεπτά συμμετοχής αξιοποίησε στο έπακρο τους συμπαίκτες του μοιράζοντας 4 ασίστ, ενώ πέτυχε και 2 τρίποντα. Ο Χάνγκα επίσης έδωσε «ανάσες» στους γηπεδούχους, την ώρα που ο Νέντοβιτς ολοκλήρωνε το ημίχρονο με 11 πόντους και 2/2 τρίποντα. Κάπως έτσι στο ημίχρονο ο Αστέρα είχε προβάδισμα 9 πόντων (39-30) και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την κυριαρχία τους και στην τρίτη περίοδο. Το νερό είχε μπει πλέον στο... αυλάκι και έτσι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεπαν στους Ισπανούς να κάνουν όενιρα ανατροπής. Ο Νέντοβιτς ήταν «καυτός» και οδηγούσε τους συμπαίκτες του με σταθερά βήματα στη νίκη και έτσι στο 30' το σκορ βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 61-49.

Η 4η περίοδος δεν είχε εκπλήξεις, αφού η Βαλένθια έδειχνε αποσυντονισμένη. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα το ματς και πήραν τη 10η νίκη τους στη φετινή Euroleague.

MVP:

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έβλεπε το καλάθι... βαρέλι και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους. Ήταν το Α και το Ω της νίκης.

Το κλειδί του αγώνα:

Η είσοδος του Τεόντοσιτς στο τέλος της 1ης περιόδου γύρισε τον διακόπτη για την ομάδα της Σερβίας. Πήρε προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, με τον Σέρβο να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και να σημειώνει δύο τρίποντα - μαχαιριά!

Η επόμενη αγωνιστική:

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Μπαρτσελόνα ενώ η Βαλένθια ταξιδεύει στο Βερολίνο για να κοντράρει την Άλμπα.

Διαιτητές:

Λοτερμόζερ, Μόγκουλκοτς, Πέτεκ

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου και όλη τη δράση της Τρίτης