Αποκάλυψη Sportal: Δευτέρες... τέλος στη Stoiximan Basket League!

ΕΣΑΚΕ

i

©Intime

Αποκάλυψη Sportal: Δευτέρες... τέλος στη Stoiximan Basket League!

Γιάννης Πάλλας 17:12 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 17.07.2024

Την απόφαση να μην διεξάγονται από τη νέα σεζόν αγώνες της Stoiximan Basket League τις Δευτέρες φαίνεται πως έχουν πάρει οι ομάδες γεγονός που βρίσκει σύμφωνους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό – Ποια είναι η προϋπόθεση που έβαλαν οι «αιώνιοι»

Τέλος οι αγώνες της Stoiximan Basket League τις Δευτέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sportal!

Οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των ομάδων και έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μην διεξάγονται αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κάθε Δευτέρα, που είναι μια αντιεμπορική ημέρα, γεγονός που είδαν με πολύ καλό μάτι οι μικρομεσαίοι της Λίγκας.

Οι «αιώνοι» δεν φαίνεται να φέρνουν αντίρρηση, παρότι θα αναγκαστούν να αγωνίζονται πλέον ανά 48 ώρες. Ωστόσο κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, οπότε θα περάσει και στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα και θα είναι προς όφελος των ομάδων.

Βέβαια, για να υλοποιηθεί το πλάνο με την διεξαγωγή των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος μόνο το Σαββατοκύριακο έπρεπε να περάσει και ένα αίτημα των «αιωνίων» που αφορά τη συμμετοχή των 6+2 ξένων από τη νέα σεζόν στη Stoiximan Basket League, για το οποίο πρώτο είχε γράψει το Sportal.

Αυτή φαίνεται πως είναι η προϋπόθεση για να αποδεχθούν το πακέτο των αλλαγών στη λίγκα και να προχωρήσουμε τη νέα χρονιά μ’ ένα καινούργιο format και με ορισμένες αλλαγές που μόνο καλό θα κάνουν στο προϊόν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός διευρύνουν με τη λογική των 6+2 ξένων το ροτέισιον των παικτών που θα χρησιμοποιούνται και θα είναι περισσότεροι οι ενεργοί και στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι μικρομεσαίοι από τη στιγμή που δεν θα γίνονται αγώνες τις Δευτέρες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν τα έσοδα τους από τους αγώνες με τους «αιώνιους» που δεν θα γίνονται σε μια αντιεμπορική ημέρα.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια συμφωνία win-win που θα οφελήσει και τις δυο πλευρές και θα επικυρωθεί όπως όλα δείχνουν στη Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου.

Τότε θα γίνει και η κλήρωση του 33ου Επαγγελματικού πρωταθλήματος με το ένα από τα τρία format που θα επιλέξουν οι ομάδες και θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα εκείνη τη στιγμή.