Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ με το βλέμμα σε salary cap και όχι μόνο

ΕΣΑΚΕ

i

©Intime

Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ με το βλέμμα σε salary cap και όχι μόνο

Χρήστος Τσάλτας 09:47 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 23.07.2024

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα ο ΕΣΑΚΕ αναμένεται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, με τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος να είναι πολλά και σημαντικά.

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League είναι η 23η Ιουλίου. Αυτό γιατί στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών, που αναμένεται να προκύψουν σημαντικές αποφάσεις.

Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι αυτό του salary cap που έχει θέσει προς πρόταση η ΑΕΚ Betsson. Μια πρόταση που ξεκίνησε από τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος επικοινώνησε την σκέψη του στις υπόλοιπες ομάδες, βρίσκοντας μάλιστα πολλούς συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία.

Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:50 - 22.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα

Η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είναι προ των πυλών και η ΑΕΚ Betsson αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θέτοντας επί τάπητος πολλά σημαντικά θέματα για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως επτά από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος έχουν συνταχθεί με την πρόταση για salary cap και την έχουν συνυπογράψει, την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους.

Ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι αφορά την αύξηση των ξένων παικτών σε 6+2 ενόψει της νέας σεζόν, ενώ στη γενική συνέλευση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της διαιτησίας, αλλά και του φορμάτ του νέου πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως τη νέα σεζόν οι ομάδες αποφάσισαν να μην υπάρχει κενό της τάξεως του ενός και πλέον μήνα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, όταν και δημιούργησε τεράστια αναστάτωση στο πρωτάθλημα.