Οι ΚΑΕ πήραν παράταση έως τις 9 Απριλίου για τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα!

ΕΣΑΚΕ

i

©Intime

Οι ΚΑΕ πήραν παράταση έως τις 9 Απριλίου για τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα!

Γιάννης Πάλλας 16:43 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 13.08.2024

Έως τις 9 Απριλίου δόθηκε προθεσμία στις ομάδες της Stoiximan Basket League για την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στα κλειστά γήπεδα

Παράταση ενός μήνα έλαβαν οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, προκειμένου να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας στα κλειστά γήπεδα.

Σύμφωνα με σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», η υποχρέωση λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος θα εκκινήσει από τις 9 Απριλίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», που ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η υποχρέωση (άρθρο 8, ν. 5025/2024) λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις για το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League) εκκινεί από τις 09/04/2024.

Η παράταση (από τις 9 Απριλίου 2024) της υποχρέωσης λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ως προς το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League), δίδεται κατόπιν υποβληθέντος ομόφωνου αιτήματος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ).

Σύμφωνα με το ομόφωνο αίτημά τους, αν και οι Κ.Α.Ε.- μέλη του Συνδέσμου βρίσκονται ήδη στο στάδιο προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας των εδρών τους, απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αρχικώς ορισθέντος (06/03/2024) προκειμένου να εναρμονιστούν πλήρως με τις σχετικές προδιαγραφές του νέου νόμου.

Έτσι, και προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη διεξαγωγή του εν εξελίξει πρωταθλήματος, κρίθηκε σκόπιμη η χορήγηση της εύλογης παράτασης για την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων».

Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»
NBA

13:25 - 09.03.2024

Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»

Μετάνιωσε για την χειρονομία που έκανε προς τους διαιτητές, διότι «στοίχησε στην ομάδα μου», αλλά ο Ρούντι Γκομπέρτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι πεπεισμένος πως κάτι δεν πάει καλά με τους ρέφερις στο ΝΒΑ...

Αξίζει να επισημανθεί πως εφόσον κάποια από τις ΚΑΕ δεν έχει τοποθετήσει το σύστημα καμερών ασφαλείας, τότε θα αγωνίζεται χωρίς κόσμο.

Tags: