Αποκάλυψη Sportal: Ποια είναι τα τρία format που εξετάζονται για τη νέα χρονιά στην Stoiximan Basket League - Ποιο έχει... άρωμα Euroleague!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

©Intime

Αποκάλυψη Sportal: Ποια είναι τα τρία format που εξετάζονται για τη νέα χρονιά στην Stoiximan Basket League - Ποιο έχει... άρωμα Euroleague!

Γιάννης Πάλλας 16:41 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 06.07.2024

Τρία είναι τα format για την Stoiximan Basket League της νέας χρονιάς από τα οποία καλούνται οι ομάδες να επιλέξουν το πιο λειτουργικό

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες ενημερώθηκαν για το format του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025. Επειδή έγινε πολύ συζήτηση για το format του τελευταίου πρωταθλήματος και τον περιβόητο τρίτο γύρο που ήταν αχρείαστος από ένα σημείο και πέρα, η Λίγκα βρήκε λύση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sportal δόθηκαν στις ομάδες της Stoiximan Basket League τρία format, μέσα από τα οποία θα κληθούν να επιλέξουν το καλύτερο για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Ποια είναι τα τρία format που προτείνονται από την λίγκα:

1η επιλογή: Play-offs 1-8 (best of 3), Semi Finals 1-4 (best of 3) και Finals (best of 5).

Play-outs 9-12 (διπλοί αγώνες), όπου μεταφέρονται οι βαθμολογίες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα.

2η επιλογή: Το μοντέλο που είχε επιλεγεί τη φετινή χρονιά και με το 7-12 να παίζει play-outs για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί.

3η επιλογή: Οι 6 πρώτοι της βαθμολογίας περνούν απευθείας και από το 7-10 γίνονται αγώνες για την είσοδο στην 8αδα (όπως συμβαίνει και στην Euroleague). Επίσης play-outs series 11-12 για τον υποβιβασμό. Αν στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες έχουν από 1 νίκη (1-1) θα κρίνεται ο υποβιβασμός στις 3 νίκες, ενώ αν είναι στο 2-0 θα κρίνεται στις 4 νίκες.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως το πρώτο format είναι εκείνο που εφαρμόζονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ το δεύτερο είναι εκείνο που συγκέντρωσε τα περισσότερα αρμνητικά σχόλια την περσινή σεζόν, καθώς διήρκησε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Το τρίτο format που έχει... άρωμα Euroleague μοιάζει να είναι και το καλύτερο όλων και ίσως είναι εκείνο που θα επιλέξουν οι ομάδες στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου. Τότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Κάτι που ανακοίνωσε επίσημα ο ΕΣΑΚΕ: «Στην σημερινή (3/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ την πρώτη μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 τα μέλη ενημερώθηκαν για την εντυπωσιακή αύξηση των εισιτηρίων της Stoiximan Basket League που ανέρχεται στο 30% σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)
NBA

16:02 - 06.07.2024

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)

Το επόμενο μεσοπρόθεσμο project του ΝΒΑ αφορά στην επέκταση εντός των συνόρων ή έστω εντός της ηπείρου. Το Λας Βέγκας θα είναι η μία πόλη που θα εισαχθεί στον χάρτη του «μαγικού πλανήτη» και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχεδιάζει να είναι το... αφεντικό της, ενώ η ανακατανομή των θέσεων στις περιφέρειες θα οδηγήσει τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή. Οι υποψήφιες πόλεις, οι Μεξικάνοι που «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα σενάρια...

Αποφασίστηκε η Κλήρωση της νέας Stoiximan Basket League, του 33ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου και την ίδια ημέρα να γίνει η Ετήσια Γενική Συνέλευση.Το Super Cup, η διοργάνωση που θεσμοθέτησε ο ΕΣΑΚΕ το 2020, θα γίνει για τρίτη συνεχή σεζόν στο νησί της Ρόδου, καθώς οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.Το All Star Game δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πολλών υποχρεώσεων των συλλόγων και της Εθνικής ομάδας που περιλαμβάνει το καλεντάρι της καινούργιας σεζόν».