Αποκάλυψη Sportal: Συμφωνία για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Stoiximan GBL με την ΕΡΤ! – Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έκλεισε το deal και η διάρκεια της συμφωνίας

Ουόκαπ και Ναν κατά τη διάρκειαε ενός ντέρμπι στο ΟΑΚΑ της σεζόν 2023-2024

i

© INTIME

Αποκάλυψη Sportal: Συμφωνία για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Stoiximan GBL με την ΕΡΤ! – Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έκλεισε το deal και η διάρκεια της συμφωνίας

Γιάννης Πάλλας 16:58 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 23.09.2024

Σε συμφωνία για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Stoiximan GBL με την ΕΡΤ ήρθαν οι δυο πλευρές για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sportal – Το συνολικό ποσό του deal

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η συμφωνία της Stoiximan GBL με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας αγωνιστικής περιόδου (2024-2025), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sportal!

Το deal για τα τηλεοπτικά δικαιώματα έκλεισε ανάμεσα στις δυο πλευρές έπειτα από συζητήσεις που κράτησαν αρκετό διάστημα, καθώς στόχος και της Λίγκας ήταν να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός αποτελούν αυτή τη στιγμή δυο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Κρατική Τηλεόραση θα είναι εκείνη που θα βάλει σε κάθε ελληνικό σπίτι την Stoiximan GBL που φαίνεται εμφανώς ενισχυμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο δυναμικής ομάδων, άρα και ενδιαφέροντος.

Το ποσό που θα μοιραστούν οι 12 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι 5.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί στις ΚΑΕ με την μορφή μπόνους, αναφορικά με την υλοποίηση στόχων (βαθμολογικών κριτηρίων και συνολικής τηλεθέασης).

Εν ολίγοις το συνολικό ποσό της συμφωνίας που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες θα ανέρχεται στα 6.5 εκατομμύρια ευρώ! Ένα σημαντικό ποσό που θα μπει στα ταμεία των ομάδων της Stoiximan GBL.

Η συμφωνία των δυο πλευρών είναι μονοετής και αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στο τραπέζι για να διαπραγματευτούν ξανά το επόμενο καλοκαίρι επιδιώκοντας ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη δυναμική και επίδραση στην ελληνική κοινωνία και το ενδιαφέρον έχει μεγαλώσει εξαιτίας και του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στους «αιώνιους» από τις σειρές των αγώνων τους που καθηλώνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες όλη την Ευρώπη.

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-ΡαϊΚουάν Γκρέι: Το σίριαλ, η επιμονή του Σάκοτα και το ΝΒΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:46 - 23.09.2024

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-ΡαϊΚουάν Γκρέι: Το σίριαλ, η επιμονή του Σάκοτα και το ΝΒΑ

Για την ΑΕΚ Betsson ο βασικός και μεγάλος στόχος στην θέση του σέντερ ήταν ο ΡαϊΚουάν Γκρέι και γι αυτόν ήταν αποφασισμένη να πάει την υπόθεση στα όριά της. Το Sportal αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της μεγάλης μεταγραφής που ισχυροποιεί την Ένωση στη θέση 5.

Οι υπογραφές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο αναμένεται να πέσουν τις επόμενες ημέρες και τότε θα συμφωνηθεί και ο τρόπος καταβολής των χρημάτων προς τις ομάδες.