Αποκάλυψη Sportal: Συμφωνία του ΕΣΑΚΕ για τον κεντρικό κύκλο στη Stoiximan GBL για τρία χρόνια! – Το ποσό που έκλεισε το deal

ΕΣΑΚΕ

i

©Intime

Αποκάλυψη Sportal: Συμφωνία του ΕΣΑΚΕ για τον κεντρικό κύκλο στη Stoiximan GBL για τρία χρόνια! – Το ποσό που έκλεισε το deal

Sportal newsroom 18:59 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 14.09.2024

Σε συμφωνία με την Cosmote για τα επόμενα τρία χρόνια προχωράει η Stoiximan GBL σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal για την παραχώρηση του κεντρικού κύκλου του πρωταθλήματος έναντι 1,5 εκατ. ευρώ

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση του κεντρικού κύκλου σε όλα τα γήπεδα της Stoiximan GBL στην Cosmote, βρίσκεται ο ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, για τα επόμενα τρία χρόνια!

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και να επικυρωθεί από τη Λίγκα, έναντι του ποσού των 1,5 εκατομμυρίου ευρώ συνολικά.

Η Cosmote θα καταβάλλει 500.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να διαφημίζεται στον κεντρικό κύκλο σε όλα τα γήπεδα της Stoiximan GBL. Ένα έσοδο που δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά όχι και αμελητέο και σε κάθε περίπτωση θα μπει στα ταμεία των ΚΑΕ για τη νέα χρονιά.

Η ενίσχυση και οι διακρίσεις του ελληνικού μπάσκετ δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε το προϊόν να έχει μια σημαντική αξία εμπορικά την οποία προσπαθεί να αξιοποιήσει η Λίγκα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός αποτελούν αυτή τη στιγμή τους δυο πιο σημαντικούς «παίκτες» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δυο ομάδες που «προκαλούν τρόμο» σύμφωνα με το δημοσίευμα της κορυφαίας ισπανικής εφημερίδας Marca.

Οι «αιώνιοι» αυτή τη στιγμή αποτελούν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο οφείλει και πρέπει να διεκδικήσει το μέγιστο σε ότι αφορά την εμπορικότητα του και τα έσοδα από χορηγούς.

Άλλωστε, το ελληνικό πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο τις «μάχες» Παναθηναϊκού AKTOR-Ολυμπιακού θα παρακολουθούν και φέτος σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Λίγκα, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω το προϊόν και να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές οι υπόλοιπες ομάδες.

Το deal με την Cosmote είναι σημαντικό, καθώς επιτρέπει στις ΚΑΕ να βάλουν στο ταμείο τους ένα ποσό, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούν, καθώς το μπάσκετ οφείλει και πρέπει να πάρει περισσότερα χρήματα, για να ανεβάσει την ποιότητα του.

Τόσο από τους χορηγούς, όσο και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα.