Οριστικά εκτός Εθνικής ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Ανακοινώθηκαν οι 14 που θα ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι

Κώστας Αντετοκούνμπο

i

Κώστας Αντετοκούνμπο / © Intime

Οριστικά εκτός Εθνικής ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Ανακοινώθηκαν οι 14 που θα ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι

Γιώργος Γαβριλάκης 14:57 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 14.08.2024

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Εθνικής ομάδας που θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι και στην οποία ανήκουν 14 παίκτες, αφού ο Κώστας Αντετοκουνμπο και ο Βασίλης Τολιόπουλος «κόπηκαν» από την αποστολή.

Η τελική δωδεκάδα, αυτή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποφασιστεί -όπως έχει ενημερώσει ο ίδιος ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης- μετά το τουρνουά του Άμπου Νταμπι και τα φιλικά κόντρα στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Προς το παρόν όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι συνεργάτες του αποφάσισαν για τους δεκατέσσερις που θα συμμετέχουν στα τελευταία τεστ προετοιμασίας πριν το ταξίδι στην Μανίλα των Φιλιππίνων. 

Σε αυτούς δεν βρίσκονται ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο πρώτος τελικά δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθώς δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως το γόνατό του, άρα ο Θανασης θα είναι ο μόνος της φαμίλιας των Αντετοκούνμπο που θα φορέσει φέτος το εθνόσημο στο στήθος, μιας και ο Γιάννης ενημέρωσε προσφάτως πως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. 

Όσον αφορά στον Τολιόπουλο, ο γκαρντ του Άρη ενημερώθηκε πως δεν θα ακολουθήσει την αποστολή που τελικά θα απαρτίζεται από τους Κώστα Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη, Μιχάλη Λούντζη, Ντίνο Μήτογλου, Λευτέρη Μποχωρίδη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Δημήτρης Μωραΐτη, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργο Τσαλμπούρη και Μανώλη Χατζηδάκη.

H Γαλλία περιμένει τον Ματίας Λεσόρ να αποθεραπευτεί - Ο Κορντινιέ αντικατέστησε τον Ντιλικινά
FIBA WORLD CUP

14:32 - 13.08.2023

H Γαλλία περιμένει τον Ματίας Λεσόρ να αποθεραπευτεί - Ο Κορντινιέ αντικατέστησε τον Ντιλικινά

Αφού πρώτα αντικαταστάθηκε ο τραυματίας Φρανκ Ντιλικινά με τον Αϊζέια Κορντινιέ, η Γαλλία ελπίζει πως αυτή θα είναι η τελευταία απώλεια και πως ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού θα ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο και θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 18 Αυγούστου τις ΗΠΑ και μία μέρα αργότερα τη Γερμανία. Ακολούθως το ρόστερ θα μειωθεί στους 12 παίκτες και τότε θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση που θα λάβει μέρος στο μεγάλο τουρνουά που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου.