Στοχεύοντας την οκτάδα η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει, με ένα... ερωτηματικό, την Φινλανδία
i

© Fiba

Στοχεύοντας την οκτάδα η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει, με ένα... ερωτηματικό, την Φινλανδία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:11 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Η εθνική μας ομάδα των Εφήβων αντιμετωπίζει την Τετάρτη (26/7, 16:30, ΕΡΤ3) την Φινλανδία στη φάση των 16 του Eurobasket U18 - Υπάρχει περίπτωση αλλαγής μέρας και ώρας, καθώς προέκυψε σε στελέχη αρκετών ομάδων πρόβλημα λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Από τον όμιλο η Εθνική Εφήβων βγήκε με δύο νίκες και μία ήττα, αυτή από την Ισπανία. Τώρα και συγκεκριμένα το μεσημεροαπόγευμα της Τετάρτης (26/7, 16:30, ΕΡΤ3) αντιμετωπίζει στο νοκ-άουτ αγώνα της φάσης των 16 καλύτερων ομάδων του Eurobasket U18, που διεξάγεται στη Νις της Σερβίας, την Φινλανδία

Ο νικητής της αναμέτρησης θα πάει απευθείας το εισιτήριο που οδηγεί στην οκτάδα του θεσμού και από εκεί και πέρα θα μπει στην ουσιαστική διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Εκεί θα περιμένει είτε η Γερμανία, είτε η Σουηδία, καθώς με αυτό το ζευγάρι γίνεται η... διασταύρωση. 

Στην όλη ιστορία βέβαια, υπάρχει και ένα σημαντικό θέμα. Πρόκειται για την τροφική δηλητηρίαση με την οποία «συναντήθηκαν» αρκετοί παίκτες ομάδων που παίρνουν μέρος στο τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων και των Φινλανδών. Η FIBA ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και δεν αποκλείεται να προσαρμόσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα. 

Σε συνεργασία και με συνεννόηση με την σερβική ομοσπονδία μπάσκετ αναζητείται η πιο... τίμια λύση για τη συνέχιση του τουρνουά, μιας πέραν της δικής μας ομάδας ασθενής έχουν και οι Λιθουανοί, οι Σλοβένοι και οι Ισπανοί. Μέχρι όμως, να ανακοινωθεί κάποια αλλαγή στη μέρα και στην ώρα των αγώνων ο αρχικός προγραμματισμών συνεχίζει να ισχύει. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (26/7)

14:00 / Γερμανία - Σουηδία
14:00 / Τουρκία - Λιθουανία
16:30 / Ελλάδα - Φινλανδία
16:30 / Ισπανία - Τσεχία
19:00 / Γαλλία - Πολωνία
19:00 / Ισραήλ - Κροατία