Στον δρόμο για τη Μανίλα η εθνική Ελλάδος

Η αναχώρηση της εθνικής Ελλάδος για τη Μανίλα

i

EOK / Basket.gr

Στον δρόμο για τη Μανίλα η εθνική Ελλάδος

Νίκος Καλαμπάκας 08:34 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 21.08.2023

Αναχώρησε για τις Φιλιππίνες η εθνική μας ομάδα το πρωί της Δευτέρας 21/8. Οι παίκτες του Ιτούδη μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Στον δρόμο για τη Μανίλα βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, όπου πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέταξε το πρωί της Δευτέρας 21/3 για τις Φιλιππίνες, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία, στον όμιλό τους στο Μουντομπάσκετ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία από τις αποσκευές των διεθνών μας παικτών, επισημαίνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι στην Άπω Ανατολή.

Η Ελλάδα είχε βρεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου αντιμετώπισε σε δύο πολύ δύσκολα φιλικά τεστ τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Οι Έλληνες δεν κατάφεραν να γευθούν τη χαρά της νίκης στα δύο της παιχνίδια εκεί, ωστόσο τα συμπεράσματα που έβγαλε ο κόουτς Ιτούδης ήταν πολλά και χρήσιμα.

Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής 20/8 ο Έλληνας προπονητής ανακοίνωε και την τελική δωδεκάδα που θα πάρει την πτήση για την Άπω Ανατολή.

Οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Τόμας Ουόκαπ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Μωραΐτης και Μανώλης Χατζηδάκης.

Ο συνεργάτης του Ιτούδη για την Εθνική: «Υπάρχει ομοψυχία, υψηλό κίνητρο και διάθεση»
FIBA WORLD CUP

20:56 - 20.08.2023

Ο συνεργάτης του Ιτούδη για την Εθνική: «Υπάρχει ομοψυχία, υψηλό κίνητρο και διάθεση»

Η Εθνική μας ετοιμάζεται να ριχθεί στα... βαθιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Σάββας Καμπερίδης, ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα συμπεράσματα.

Οι δύο παίκτες που τελικά έμειναν εκτός αποστολής είναι οι Γιώργος Τσαλμπούρης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, με τον ομοσπονδιακό μας προπονητή να τους ευχαριστεί:

«Ευχαριστήσαμε τον Παναγιώτη και τον Γιώργο γιατί προσέφεραν τα μέγιστα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Είναι δύο παιδιά που λογίζονται ως μέλη της Εθνικής ομάδας και έχουν το μέλλον μπροστά τους. Πλέον προχωράμε οι δώδεκα και θέλουμε να είμαστε υγιείς και έτοιμοι για τον πρώτο τελικό, απέναντι στην Ιορδανία»

Tags: