Εθνική Γυναικών: Αναχώρησε για την Πορτογαλία με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εθνική Γυναικών: Αναχώρησε για την Πορτογαλία με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Sportal newsroom 15:48 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 20.08.2024

Η εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών της Ελλάδας πέταξε το πρωί της Τετάρτης 8/2 για την Πορτογαλία, αφού μια μέρα αργότερα μπαίνει στο παρκέ για το πρώτο της παιχνίδι στα τελευταία «παράθυρα» των προκριματικών του Eurobasket 2023.

Για την Πορτογαλία αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (08.02.2023) η Εθνική Γυναικών για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το τελευταίο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 9/2 την Πορτογαλία στην πόλη Οντιβέλας, που είναι ουσιαστικά ένα προάστιο της Λισαβόνας. Θα ακολουθήσει την Κυριακή 12/2 στο Ταλίν ο αγώνας με την Εσθονία.

Η Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε την Τρίτη 7/2 την προετοιμασία της και για την Πορτογαλία ταξίδεψαν και οι 14 αθλήτριες που είχαν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Πρέκα.

Αρχηγός αποστολής θα είναι Χρήστος Βασιλειάδης μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών.

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή προπόνηση της Εθνικής ήταν παρούσα και η κ. Αννη Κωνσταντινίδου (μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών) όπου παρουσίασε στις αθλήτριες την συνεργασία με την αθλητική ψυχολόγο Μαρία Σαμαρά.

Σε χθεσινές της δηλώσεις, η Άρτεμις Σπανού επισήμανε ότι στόχος των κοριτσιών μας, είναι να κλείσουν με νίκες τα παράθυρα και φυσικά να βρεθούν στο Ευρωμπάσκετ: «Είναι δύο παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε και να κλείσουμε το παράθυρο θετικά, έτσι όπως το ξεκινήσαμε. Ξέρουμε ότι η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά οπότε θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να κερδίσουμε τους αντιπάλους. Είναι μεγάλο το κίνητρο να περάσουμε το καλοκαίρι στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Εμείς με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάσαμε από την έναρξη των προκριματικών έχουμε καταφέρει να είμαστε μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου μας. Οπότε πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι».

Ο αγώνας Πορτογαλία-Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στις 22.30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3. Ο αγώνας Εσθονία-Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στις 18.00 και θα μεταδοθεί από το ERTFlix.