O νεαρός Χουάν Νούνιεθ θα αντικαταστήσει τον Ρούμπιο στην εθνική Ισπανίας (vids)

O νεαρός Χουάν Νούνιεθ θα αντικαταστήσει τον Ρούμπιο στην εθνική Ισπανίας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:48 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 08.08.2023

Από τη στιγμή που ο Ρίκι Ρούμπιο αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από το μπάσκετ η εθνική ομάδα της Ισπανίας τοποθετεί τον 19χρονο γκαρντ της Ουλμ, Χουάν Νούνιεθ στο ρόστερ και νεαρός υπερταλαντούχος έχει μία ευκαιρία να κάνει το... επόμενο βήμα.

Όταν ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε αίσθηση στο παγκόσμιο στερέωμα δεν ήταν ούτε καν 16 ετών. Έπαιζε ήδη βασικός στη Μπανταλόνα και η Εθνική ομάδα της Ισπανίας του έδωσε ρόλο. Το 2011, στα 21 του χρόνια, έφυγε από τη Μπαρτσελόνα και μεταφέρθηκε στο ΝΒΑ, εκεί που έβγαλε το... ψωμί του όλα αυτά τα χρόνια. 

Πριν μερικές ώρες αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από το μπάσκετ, αν όχι να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα, για να ασχοληθεί -όπως ενημέρωσε- με τον εαυτό του και την ψυχική του υγεία. Οπότε, η εθνική ομάδα που αρχικά τον υπολόγιζε, όφειλε να αλλάξει στρατηγική και ο άνθρωπος που επιλέγουν να αντικαταστήσει τον 32χρονο Ρούμπιο είναι ο 19χρονος Χουάν Νούνιεθ

Ένας νεαρός που έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε όλες τις... μικρές εθνικές, ενώ προέρχεται από μία σπουδαία σεζόν στη Γερμανία με την Ουλμ, όπου είχε 8,1 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ σε μία διαδρομή μέχρι την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Είναι ένας παίκτης που θα απασχολήσει άμεσα τις κορυφαίες ομάδες και πιθανότατα τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ξεκίνησε να αγωνίζεται πριν μεταναστεύσει στη Γερμανία, αλλά και το ΝΒΑ. Ο κόουτς Σέρχιο Σκαριόλο, o οποίος είχε καλέσει τον Νούνιεθ στην προεπιλογή, πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τον κρατήσει στην τελική 12άδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και μάλιστα σκοπεύει να του δώσει σημαντικό ρόλο σε ένα σύνολο βέβαια με μεγάλη εμπειρία και με αρκετό ταλέντο. 

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)
REST OF THE WORLD

15:59 - 13.07.2023

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)

Ο Χουάν Νούνιεθ πέρσι, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, αποφάσισε να αφήσει την πόλη του και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δοκιμάσει τη τύχη του ως... πρωταγωνιστής. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ουλμ και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, αλλά το ταλέντο του αντικατοπτρίζεται μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Προς το παρόν υπάρχουν στη σύνθεση άλλοι 15 παίκτες πέραν του Νούνιεθ, μεταξύ των οποίων οι ΝΒΑer Σάντι Αλντάμα, Ουσμάν Γκαρούμπα, ο Βίλι Ερναντγκόμεθ, ο οποίος έφυγε από τις ΗΠΑ και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα, αλλά και ο αδελφός του Χουάντσο, ο οποίος πλέον ανήκει στην Παναθηναϊκό. Επίσης σημειώστε και τα «κλασσικά» ονόματα των Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Γιουλ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ.