Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο, αλλά με ποιους;

Αντετοκούνμπο, Ιτούδης, Σλούκας, Καλάθης και Παπανικολάου

i

© Intime

Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο, αλλά με ποιους;

Γιάννης Πάλλας 23:20 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 14.08.2024

Το Sportal παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν και αναλύει όλες τις πτυχές της υπόθεσης της «επίσημης αγαπημένης» με αφορμή το θέμα Σλούκα, αλλά και τυχόν άλλες διαρροές παικτών

Από το πρωί της Παρασκευής (23/6) η Εθνική ομάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με το θέμα που προέκυψε με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος φαίνεται πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του με την «επίσημη αγαπημένη».

Η εξέλιξη αυτή εύλογα προκαλεί μεγάλο «πονοκέφαλο» στον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και τους επιτελείς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Διότι, ο χρόνος περνάει και πλησιάζουμε προς το προσκλητήριο της 24ης Ιουλίου, όπου και οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ για την έναρξη της προετοιμασίας τους στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Κύριος άξονας της Εθνικής ομάδας είναι δίχως άλλο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι η μεγάλη επένδυση της ΕΟΚ σε επίπεδο εμπορικότητας, αλλά και αγωνιστικά. Από την πρώτη στιγμή η λογική και ο προσανατολισμός είναι ξεκάθαρος, καθώς όλα κινούνται γύρω από τον «Greek Freak». Ο Γιάννης φέρνει όλα τα έσοδα στην Ομοσπονδία, αλλά και αγωνιστικά αποτελεί το σημείο αναφοράς της Εθνικής ομάδας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 εάν δεν είναι ΟΛΟΙ οι διεθνείς διαθέσιμοι.

Τυχόν απουσία του Κώστα Σλούκα απποδυναμώνει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της Εθνικής ομάδας, αφού ο έμπειρος γκαρντ είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του αγωνιστικά και σε επίπεδο ωριμότητας και αν δεν θέσει εαυτόν στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη θα είναι μεγάλο πλήγμα. 

Κι αν ακολουθήσει και κάποιος άλλος στην περιφέρεια τον δρόμο του Σλούκα, όπως ο Νικ Καλάθης (ακόμη δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις του), τότε θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν. Απλά είναι τα πράγματα και δεν επιδέχονται περαιτέρω ανάλυσης.

Κώστα Σλούκα είσαι λάθος

Κώστα Σλούκα είσαι λάθος

Εάν ο Κώστας Σλούκας σκέφτεται να φύγει από τον Ολυμπιακό γιατί δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, τότε δεν μπορεί να επικαλείται την «κούραση» για να μην συμμετέχει στην Εθνική ομάδα.

Προφανώς και τα επόμενα 24ωρα θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους διεθνείς από την πλευρά της Ομοσπονδίας προκειμένου να ξέρουν πόσοι θα είναι οι ενεργοί παίκτες για την έναρξη της προετοιμασίας. Ουσιαστικά μέχρι το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου θα υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι θα είναι οι διεθνείς που θα τεθούν στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι επαφές θα κορυφωθούν, το προσεχές διάστημα, αφού θα υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση τόσο για τον Κώστα Σλούκα και τους υπόλοιπους διεθνείς, όσο και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Εθνική ομάδα. Ο «Greek Freak» μπορεί να χρειαστεί να ξεκουράσει το γόνατο του και να μην το επιβαρύνει, αν και στην παρουσία του έχουν επενδύσει πολλά όχι μόνο στην ΕΟΚ, αλλά και οι χορηγοί που στηρίζουν τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς...